Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά στη Θράκη…!

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:48
473 0

Συνάντηση με αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε αντιπροσωπεία του κόμματος DEB, στη Θράκη.

 

Το κόμμα DEB σχετίζεται άμεσα με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και προβάλλεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» στην ελληνική Θράκη.
Με την ηγεσία του DEB συναντήθηκε ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Ραφαέλ Ντίαζ, ο οποίος, μαζί με στελέχη της Πρεσβείας επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κομοτηνή.
Η Αμερικανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς, τους αντιπροέδρους, υπεύθυνους για Ξάνθη και Ροδόπη, την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του κόμματος και μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.
Τα στελέχη του DEB εξέφρασαν στην Αμερικανική αντιπροσωπεία τα προβλήματα της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας». Στην συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα με τους ιεροδιδασκάλους και τους ψευδομουφτήδες.
Έθεσαν επίσης τα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας και οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης. Τα στελέχη του DEB εξ ονόματος της μειονότητας εξέφρασαν τις προσδοκίες τους από την νέα κυβέρνηση της χώρας.
Οι διπλωμάτες από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με της δραστηριότητες του DEB. Όχι άδικα, το DEB εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη των Αμερικανών, η οποία δεν γίνεται, ειδικά τώρα, τυχαία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Ξάνθη και Ροδόπη, για πρώτη φορά, δεν έχει εκλεγεί χριστιανός βουλευτής. Σε κάθε περίπτωση η αμερικανική κίνηση αφήνει πολλά ερωτηματικά. Θα αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της κυβέρνησης, αν υπάρξει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το DEB συναντάται με Αμερικανούς αξιωματούχος, χωρίς να έχει υπάρξει ελληνική αντίδραση.
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο κ. Ντίαζ συναντάται με μειονοτικούς του DEB.
Πηγή: mignatiou.com

News

Σχετικά άρθρα

Μετά το πραξικόπημα… ανακαλύφθηκε ότι λείπουν 42 στρατιωτικά ελικόπτερα

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουλίου 2016 0
Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, ανακαλύφθηκε ότι λείπουν 42 στρατιωτικά ελικόπτερα. Σύμφωνα…