Οι θέσεις της παράταξης Πόλη & Πολίτες στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 23 Δεκεμβρίου 2020
45 0

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κυριάρχησε η συζήτηση για την ‘Εγκριση Σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου. 

Υπήρξε μια έντονη προσπάθεια από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τα μέλη της παράταξης μας, να πείσουμε όλους τους συναδέλφους για την καταψήφιση του θέματος, αφού ο Οργανισμός αυτός δεν θα διασφαλίζει την διαφάνεια και την σωστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, δημιουργεί ένα “Δήμο” μέσα στο Δήμο, με πολλές αρμοδιότητες των δομών, των νομικών προσώπων και των υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς δυνατότητα ελέγχου και παρέμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάποια επιτροπή ή υπηρεσία και πολλά άλλα αρνητικά στοιχεία. 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη θέλουμε έναν αντίστοιχο φορέα, με την συμμετοχή τουλάχιστον της Περιφέρειας, για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη του Δήμου μας και την ύπαρξη δικλείδων διαφάνειας ελέγχου στην δραστηριότητα που ασκεί. Επίσης στην ενίσχυση των υφιστάμενων νομικών προσώπων Συνεταιριστική Αναπτυξιακή Εταιρεία και ΤΙΕΔΑ, για την απόκτηση νέων δυνατοτήτων και την προώθηση αναπτυξιακής πολιτικής με την στήριξη την επιστασία και τον έλεγχο της διαφάνειας από τον Δήμο. 

Θεωρούμε πολύ σημαντικό για το μέλλον όλων μας, του Δήμου και του τόπου μας, ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε από τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Επιπλέον η παράταξη Πόλη & Πολίτες κατέθεσε για συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης, δύο θέματα : 

1) Ψηφιοποίηση αρχείου οικοδομικών αδειών 

2) Κατάργηση παράβολου για την τέλεση πολιτικού γάμου. 

Για το 1ο θέμα, στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπήρξε η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα υλοποιηθεί μαζί με την ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, αν και για μας αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να προηγηθεί χωρίς καθυστέρηση. 

Η αναφορά του κου Ζαμπούκη, ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η μελέτη για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, χωρίς να μας δώσει ξεκάθαρη απάντηση, δεν έπεισε κανέναν και γέννησε πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται. Βρισκόμενος μάλιστα σε εμφανή αμηχανία, απαίτησε για ακόμη μία φορά μάλιστα να καταθέσουμε με γραπτό αίτημα τις ερωτήσεις μας ώστε να μας απαντήσει σχετικά με το ποιος και με ποια ανάθεση συντάσσει αυτή την μελέτη. 

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος. 

Για το 2ο θέμα, υπήρξε η αποδοχή και η σύμφωνη γνώμη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, με την δέσμευση από την δημοτική αρχή ότι θα το διερευνήσει σε συνάρτηση με τα έσοδα για το σύνολο των ζευγαριών που τελούν πολιτικούς γάμους. 

Θετικά ψηφίσαμε στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, δηλαδή: 

– Κατανομή της Δ’ δόσης των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία του Δήμου. 

– Ανάθεση ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας 

– Ορισμός επιτροπής παραλαβής και ελέγχου ποιότητας υλικών για το έργο του Σφαγείου Φερρών, ένα ακόμη πολύ σημαντικό επίτευγμα της παράταξης μας και του Βαγγέλη Λαμπάκη. 

– Κατάρτιση όρων ανάδειξης πιστωτικού ιδρύματος, είσπραξης εσόδων από την χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων 

– ‘Εγκριση 7ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος.

Για άλλη μια φορά, δώσαμε ένα δυναμικό, υπεύθυνο και ουσιαστικό αγώνα για την στήριξη, προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας, ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση και κάνοντας προτάσεις για ενέργειες που βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων και ελάφρυνση των συμπολιτών μας.

 

Αλεξανδρούπολη,18.12.2020

Από την παράταξη

«ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Βαγγέλης Λαμπάκης»

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται το πλύσιμο και η απολύμανση των δρόμων , στο Δημο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Αυγούστου 2020 0
Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης συνεχίζει το πλύσιμο και την απολύμανση των δρόμων

«Γράψτε όσους περισσότερους γίνεται» – Καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαρτίου 2021 0
O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, αποκάλυψε την απαίτηση που υπάρχει από τους αστυνομικούς να κόβουν…

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 παραδίδετε το τελικό πόρισμα της επιτροπής για την ανάπτυξης της Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης – Βουλευτής ΝΔ Έβρου: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!…

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Σεπτεμβρίου 2017 0
Γεμάτο εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές, μουσικοχορευτικές δράσεις ήταν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο…