ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

& ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΕΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι διατάξεις του ΠΔ 85/2022 που αφορά στον καθορισμό προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου εκφράζουμε την αντίθεσή μας για το θεσμικό πλαίσιο προσόντων (Προσοντολόγιο- Κλαδολόγιο) που έχει δημοσιευτεί, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υπάρχουσες νομοθεσίες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κλάδων της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στον κλάδο της Μουσικής Εκπαίδευσης τον οποίο υπηρετούμε με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση, η ΜΗ διαβάθμιση των πτυχίων που χορηγούνται από τα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές της χώρας μας, παγίωσε προβλήματα που σχετίζονται με την αναγνώριση των τίτλων σπουδών αλλά και των επαγγελματικών προσόντων που απορρέουν από αυτά. Και όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν, ενώ η Ευρώπη υποδέχτηκε τη συνθήκη της Μπολόνια με χώρες του εξωτερικού να αναγνωρίζουν παρόμοιους τίτλους ως Bachelor & Master (κατηγορίας 6 & 7).

Είναι γνωστό ότι ένας τίτλος ωδειακών σπουδών σε ένα μουσικό όργανο είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας (τουλάχιστον 10ετίας), μέσω απαιτητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών/εξετάσεων. Η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη καθώς το ΠΔ 85/2022 εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια ΙΕΚ διετούς φοίτησης, ισοπεδώνοντας μακροχρόνιες σπουδές.

Προηγούμενο άρθροΗ εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΆθλος Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας