Οι προτάσεις της “ΑΝΑ.Σ.Α.” για τον οικισμό “ΝΕΟΣ ΠΟΝΤΟΣ” στην Παλαγία

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:09
533 0

Εδώ και χρόνια στην περιοχή της Παλαγίας στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργήθηκε ο οικισμός “Νέος Πόντος” από το Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (ΕΙΥΑΠΟΕ).

Έλληνες Πόντιοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατάφεραν με εργασία και μόχθο να μετατρέψουν ένα οικισμό από λυόμενα, σε μια όμορφη περιοχή με νέες σύγχρονες κατοικίες, κρατώντας παράλληλα ζωντανή στην ψυχή τους την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπολόγιζαν όμως δυστυχώς, πως θα υπήρχε πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη από την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Ως δημοτική παράταξη η “ΑΝΑ.Σ.Α.”, δέχθηκε το τελευταίο διάστημα πολλά αιτήματα από κατοίκους της περιοχής, με σκοπό να γίνει επί τόπου επίσκεψη και ενημέρωση για την περιοχή.

Πράγματι η κατάσταση που συναντήσαμε ήτανε ιδιαίτερα αποκαρδιωτική, ακόμη και στα πλέον κεντρικά σημεία του οικισμού.

Ξεκινώντας από ένα στην κυριολεξία χορταριασμένο δρόμο που οδηγεί στην πόλη, μια εντελώς εγκαταλελειμμένη “παιδική χαρά”, παρατημένα ΤΟΛ σε κατάσταση σκουπιδότοπου και καταλήγοντας στους γεμάτους μπάζα και κάθε λογής αντικείμενα χώρους πρασίνου.

Ιδιαίτερη αναφορά μας έγινε και στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων για κάδους ανακύκλωσης. Άσχημη εικόνα συναντήσαμε σε πολλούς κάδους απορριμμάτων, ακόμη και μέσα στον οικισμό της Παλαγίας.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

Α. Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, κλπ) των οποίων η ιδιοκτησία και η ευθύνη ανήκει στον Δήμο, θα πρέπει να υπάρξει άμεση επέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου με ίδια μέσα.

Β. Όσον αφορά τα οικόπεδα ιδιωτών ή άλλων φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Φορέα την ευθύνη για τον καθαρισμό τον έχουν οι ιδιοκτήτες αυτών. Σε περίπτωση αδυναμίας ή αδιαφορίας αυτών πρέπει ο Δήμος, εφαρμόζοντας τις αρμόζουσες διαδικασίες,να επέμβει και να προβεί στον καθαρισμό αυτών και τον καταλογισμό σε αυτούς της αναλογούσας δαπάνης.

Γ. Όσον αφορά τις υπερκατασκευές (ΤΟΛ κλπ), των οποίων η κυριότητα δεν ανήκει στους κατόχους των οικοπέδων αλλά στο πρώην ΕΙΥΑΠΟΕ και στην διάδοχη αυτού κατάσταση, προτείνετε η δωρεά σε άλλο δημόσιο φορέα ή η εκποίηση αυτών ως άχρηστα υλικά.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ορίζοντα 2020 «IRIS-Smart Cities» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2020 0
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/7 στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μεταξύ της Αντιδήμαρχου Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κας Ελένης Ιντζεπελίδου…

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο και την έφορο Μπάντμιντον του ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάντμιντον στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2021 0
Η διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάντμιντον στην Αλεξανδρούπολη ήταν το κύριο θέμα στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του…