Η Άγκυρα στοχεύει στον εκτουρκισμό της Θράκης. Δεν είναι μυστικό, όπως και το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά και διακομματικά έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές στην αναχαίτιση αυτής της προσπάθειας. Μοναδικό ανάχωμα οι τοπικοί πληθυσμοί που αντιστέκονται ενωμένοι στις επιχειρήσεις του τουκικού προξενείου. Στην πρώτη γραμμή άμυνας οι Ρομά που μέσω του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα», απαντούν στις απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων που εντάσσουν τους Ρομά στην ανύπαρκτη τουρκική μειονότητα.

Η ανακοίνωση που υπογράφει η δυναμική πρόεδρος Σουλεϊμάν Σαμπιχά:

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης ‘’Η ΕΛΠΙΔΑ’’ παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.

Ο σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα (8.500 κάτοικοι), και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να παρεμποδίσουμε τις επίμονες προσπάθειες εκτουρκισμού του οικισμού Ρομά από παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου.

Ως Έλληνες Ρομά της Θράκης καταδικάζουμε τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς ότι ανήκουμε στην τουρκική μειονότητα. Είμαστε Έλληνες πολίτες με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό και το μόνο που αναζητούμε είναι το ελληνικό κράτος στο οποίο ανήκουμε με το σώμα και το πνεύμα μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ισότιμη συμμετοχή μας σε αυτό ως ξεχωριστή πολιτισμική κοινότητα.

ΠΗΓΗ www.militaire.gr

Προηγούμενο άρθροΜενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση F-16 στην Τουρκία
Επόμενο άρθροΓιώργος Λιανίδης: “Η κ. Ορφανού επικρότησε το εγκληματικό νομοσχέδιο για την υγεία – Δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ”