Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου στο Δήμο Διδυμοτείχου, η δράση παροχής κτηνιατρικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα με την συνεισφορά της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Εννέα κτηνίατροι, μέλη της Ε.Δ.Κ.Ε,  παρευρέθηκαν στο Διδυμότειχο, όπου πραγματοποιήσαν εμβολιασμούς και στειρώσεις σε 50 αρσενικούς σκύλους. Η συλλογή των ζώων και η μετεγχειρητική φροντίδα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Διδυμοτείχου και φιλόζωους δημότες εθελοντικά, ενώ για της επεμβάσεις παραχωρήθηκε  από την κα Ιουλία Απότα το ιδιωτικό της ιατρείο.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ίδρυσε μια ομάδα φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Σκοπό της ομάδας αποτελεί η άμεση συνεισφορά στην εξομάλυνσή της κατάστασης, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Στόχος του δήμου να διασφαλιστεί η υγεία και ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων μέχρι την δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου το οποίο θα επιτρέπει τον Δήμο να παρέχει σταθερά κτηνιατρική φροντίδα.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ

Προηγούμενο άρθροΤην αξιοποίηση των τουριστικών ακίνητων της Ροδόπης συζήτησαν Στυλιανίδης-Μπέζας
Επόμενο άρθροΜε κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η Αγία Κυριακή , στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως