Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των αυτοδιοικητικών της Θράκης με εκπροσώπους κομμάτων για τα χρυσωρυχεία

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:36
309 0

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της επιτροπής αυτοδιοικητικών της Θράκης, από τους Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν.Μακεδονίας-Θράκης κ.Βασίλη Μαυρίδη, Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ιωάννη Ζαμπούκη, οι οποίοι υλοποιώντας τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και των πολιτών της περιοχής συναντήθηκαν με εκπροσώπους κομμάτων και τους ενημέρωσαν για την διαχρονικά αρνητική θέση όλων ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη.

Χρονολογικά η επιτροπή συναντήθηκε με τον βουλευτή του κόμματος ΜεΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος δήλωσε ρητά την συστράτευση του κόμματός του με τους αγώνες των Θρακών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γεώργιος Στεργίου, τόνισε ότι το κόμμα του θα σεβασθεί την γνώμη της κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα και την σημασία που δίνει στην βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που κάνει απαγορευτικές τις επενδύσεις που χρησιμοποιούν κυάνιο.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, ταυτίσθηκε με τις θέσεις της επιτροπής και την ενημέρωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα και συγχρόνως θα ζητήσει τροποποίηση του μεταλλευτικού κώδικα ο οποίος θα εμπεριέχει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση επενδύσεων που ρυπαίνουν.

Τέλος οι κ.κ. Νίκος Καραθασανόπουλος, βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. και Γιάννης Δελής, βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, έθεσαν στην διάθεση του κινήματος ενάντια στα χρυσωρυχεία τις δυνάμεις και τα κοινοβουλευτικά μέσα του Κ.Κ.Ε.

 

Σχετικά άρθρα

Θρακογενείς Ιστορικοί και Ιστοριογράφοι ~ «Οι Μέλισσες της Θρακικής Ιστορίας» (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαΐου 2018 0
ΘΡΑΚΟΓΕΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Αχιλλέας Σαμοθράκης – Κοσμάς Μυρτίλος-Αποστολίδης Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου Ως αληθείς «Μέλισσες της…

“Δώρο” 1,4 εκατ. ευρώ στα κόμματα για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Οκτωβρίου 2015 0
Σε εκταμίευση 1.412.800 ευρώ προς τα κόμματα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.…

Συνελήφθη 39χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2019 0
Συνελήφθη στις 16-2-2019 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης…