Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Αγρο-Μετεωρολογικών Σταθμών για την υποστήριξη και κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:27
107 0

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών Αγρο-Μετεωρολογικών Σταθμών για την υποστήριξη και κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας στις Φέρες, Πέπλο και Μάκρη και τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Τα συστήματα που περιλαμβάνονται, μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη έκταση και να προσφέρουν υπηρεσίες για τις καλλιέργειες του ρυζιού, του βάμβακος, των σιτηρών, της μηδικής, των κηπευτικών, του ελαιόδεντρου και για άλλες καλλιέργειες.

Με τη χρήση των δεδομένων των αυτόνομων συστημάτων, θα παρέχεται:

Μικρο-κλιματική πρόγνωση καιρού η οποία θα βοηθήσει στον προγραμματισμό εργασιών και πρόληψη κινδύνων.

Μοντέλα παρακολούθησης μυκητολογικών ασθενειών για τη σωστή εφαρμογή φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Μεγάλος όγκος ιστορικών δεδομένων για να μπορεί ο καλλιεργητής να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για τις καλλιέργειές του και όχι μόνο.

Παρακολούθηση του πράσινου σκουληκιού και παροχή συμβουλών για τη στοχευμένη εφαρμογή φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω ενός κωδικού που θα κοινοποιηθεί από τον Δήμο μόλις ενεργοποιηθεί.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι διαθέσιμες ένα πλήθος πληροφοριών όπως: μέτρηση θερμοκρασίας αέρα, σχετικής υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης, βροχόπτωσης, ολικής ηλιακής ακτινοβολίας, ταχύτητας ανέμου, διύγρανσης φύλλου και θερμοκρασίας εδάφους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρωτοπορεί αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, και στηρίζει με τον βέλτιστο τρόπο τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Σχετικά άρθρα

Δεκάδες Τούρκοι φτάνουν καθημερινά στον Έβρο ζητώντας άσυλο

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Αυγούστου 2020 0
Δεκάδες άτομα φτάνουν καθημερινά στον Έβρο. Δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν. Προβληματισμός στους συνοριοφύλακες. Αστυνομικοί, δημόσιοι λειτουργοί ακόμη και δικαστικοί είναι…