Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:30
396 0

Η συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με τις Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στον Έβρο, αλλά και τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Έβρου, είχε ως στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών.

 Ο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιώργος Παυλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχηε Εβρου κ. Δημήτρης Πετροβιτσ , μέσω της Ακαδημίας έκαναν πράξη την διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕ ΕΒΡΟΥ είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας, που υλοποιήθηκε μετά την αποδοχή της σχετικής πρόταση μας το Σεπτέμβριο του 2015, από τους Κοσμητόρες των Σχολών Επιστημών Υγείας Πλουμή Πασσαδάκη και Επιστημών Αγωγής Γεώργιο Παπαγεωργίου, που έχουν έδρα την Αλεξανδρούπολη, καθώς και Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδωνα Κουτρούμπα, με έδρα την Ορεστιάδα.

Οι θεματικοί κύκλοι των διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν, με το ανάλογο περιεχόμενο, ήταν: «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και«ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, προστέθηκε πιλοτικά και η ενότητα των διαλέξεων με νομικό περιεχόμενο, με την ονομασία «ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ», σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

 ο κ. Πετροβιτσ εευχαρίστησε θερμά όλους τους Καθηγητές και Εισηγητές, για την εθελοντική προσφορά τους ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η δράση αυτή να γίνει θεσμός, προς όφελος των συμπολιτών , καθώς μπορούν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλη επιστημονικών φορέων, να μοιράζονται με τους πολίτες εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους αντικείμενα και θεματικά πεδία, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Για τους κύκλους διαλέξεων με τους Καθηγητές του ΔΠΘ, αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά –σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα- 270 εγγεγραμμένοι πολίτες, παρακολούθησαν τις διαλέξεις του προγράμματος. Όσοι εξ αυτών συμπλήρωσαν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, λαμβάνουν και τη σχετική βεβαίωση, που υπογράφουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημητρης Πετροβιτσ , οι Κοσμήτορες των Σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Επιστημών Υγείας κ. Πασσαδάκης, Επιστημών Αγωγής, κ. Κεβρεκίδης

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ της ΠΕ ΕΒΡΟΥ, υλοποιήθηκε με τη συνεχή υποστήριξη όλων των συνεργατών και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που άοκνα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαλέξεων, φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

Νέο φόρο «κρύβει» το πλαστικό χρήμα

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2016 0
Του Δημήτρη Χριστούλια Αντιμέτωποι με νέο φόρο θα βρίσκονται πλέον όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμόαποδείξεων τη φετινή φορολογική…

Μήνυμα ελπίδας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νίκησε τον κορωνοϊό 78χρονη με υποκείμενα νοσήματα (video)

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Νοεμβρίου 2020 0
Η κυρία Γεωργία εξήλθε από τη ΜΕΘ-COVID, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χαιρετώντας τους συγκινημένους γιατρούς και νοσηλευτές/νοσηλεύτριες Mήνυμα ελπίδας αποτέλεσε για…

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας κ. Zou Xiaoli

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2017 0
Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας…