Ομάδα μεταναστών βρέθηκε το πρωί στην Πλατεία Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:24
639 0

Μια ομάδα μεταναστών που περπάτησε από τα ανατολικά του Έβρου αφού πέρασε από την Τουρκία στο Ελληνικό έδαφος, βρέθηκαν νωρίτερα το πρωί στην πλατεία Μαΐστρου.

Οι παράτυποι μετανάστες κινούνταν πεζοί και βρέθηκαν μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα με κατοίκους του οικισμού, οι μετανάστες ήταν 20-30.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι μετανάστες σταματούσαν οχήματα και ρωτούσαν αν πάει κάποιος Θεσσαλονίκη και μπορεί να πάρει μαζί του κάποιους από αυτούς.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε η αστυνομία και έγινε σύλληψή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια οι μετανάστες λαμβάνουν διορία μερικών ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα αλλά οι περισσότεροι κινούν τη διαδικασία για άσυλο κερδίζοντας έτσι χρόνο για να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεράστια αύξηση στις ροές μεταναστών μέσω του Έβρου, τους τελευταίους μήνες, η εικόνα αυτή παρατηρείται όλο και συχνότερα.

Οι μετανάστες συνήθως προσπαθούν να κατευθυνθούν νοτιότερα αφού πρώτα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη, αρκετοί από αυτούς όμως δεν έχουν μαζί τους χρήματα ούτε για εισιτήριο με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στην περιοχή μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

 

Σχετικά άρθρα

Ερχεται νέα κακοκαιρία – Εκτακτη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2021 0
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα (08-02-2021) στα δυτικά…

Κλειστά για το κοινό μέχρι τις 30 Ιουνίου το Ιωακείμειο Γηροκομείο και το Σταυρίδειο Ίδρυμα «Ο Άγιος Κυπριανός»

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2020 0
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του…