Ομάδα μεταναστών βρέθηκε το πρωί στην Πλατεία Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:24 πμ
562 0

Μια ομάδα μεταναστών που περπάτησε από τα ανατολικά του Έβρου αφού πέρασε από την Τουρκία στο Ελληνικό έδαφος, βρέθηκαν νωρίτερα το πρωί στην πλατεία Μαΐστρου.

Οι παράτυποι μετανάστες κινούνταν πεζοί και βρέθηκαν μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα με κατοίκους του οικισμού, οι μετανάστες ήταν 20-30.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι μετανάστες σταματούσαν οχήματα και ρωτούσαν αν πάει κάποιος Θεσσαλονίκη και μπορεί να πάρει μαζί του κάποιους από αυτούς.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε η αστυνομία και έγινε σύλληψή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια οι μετανάστες λαμβάνουν διορία μερικών ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα αλλά οι περισσότεροι κινούν τη διαδικασία για άσυλο κερδίζοντας έτσι χρόνο για να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεράστια αύξηση στις ροές μεταναστών μέσω του Έβρου, τους τελευταίους μήνες, η εικόνα αυτή παρατηρείται όλο και συχνότερα.

Οι μετανάστες συνήθως προσπαθούν να κατευθυνθούν νοτιότερα αφού πρώτα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη, αρκετοί από αυτούς όμως δεν έχουν μαζί τους χρήματα ούτε για εισιτήριο με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στην περιοχή μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αγρυπνία των Χριστουγέννων (με το παλαιό ημερολόγιο) στις χιονισμένες Καρυές του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιανουαρίου 2017 0
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευγενώς προσκληθείς υπό της ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, λαβών και την…

Κάλεσμα Μιχαηλίδη προς τους πολίτες για να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουλίου 2018 0
Όπως αναφέρει ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” κ. Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Ο κ. Λαμπάκης επικαλέστηκε σκοπίμως την κυκλοφοριακή μελέτη ως δικαιολογία για να κλείσει…

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος (από στροφή Εγνατία έως Κύπρου)

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαΐου 2020 0
Αποσκοπώντας να θέσουμε στη διάθεση των πολιτών όσο το δυνατόν περισσότερους ελεύθερους χώρους και λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές της κυκλοφορίας…

ΤΟΙΣ ΕΝ ΜΟΣΧΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙΣ ΡΩΣΟΙΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Νοεμβρίου 2018 0
ΤΟΙΣ ΕΝ ΜΟΣΧΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙΣ ΡΩΣΟΙΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙΣ Η ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΒΕΛ TΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ «ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ» ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΡΩΣΙΚΗΣ…