Ομάδα μεταναστών βρέθηκε το πρωί στην Πλατεία Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:24
695 0

Μια ομάδα μεταναστών που περπάτησε από τα ανατολικά του Έβρου αφού πέρασε από την Τουρκία στο Ελληνικό έδαφος, βρέθηκαν νωρίτερα το πρωί στην πλατεία Μαΐστρου.

Οι παράτυποι μετανάστες κινούνταν πεζοί και βρέθηκαν μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα με κατοίκους του οικισμού, οι μετανάστες ήταν 20-30.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι μετανάστες σταματούσαν οχήματα και ρωτούσαν αν πάει κάποιος Θεσσαλονίκη και μπορεί να πάρει μαζί του κάποιους από αυτούς.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε η αστυνομία και έγινε σύλληψή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια οι μετανάστες λαμβάνουν διορία μερικών ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα αλλά οι περισσότεροι κινούν τη διαδικασία για άσυλο κερδίζοντας έτσι χρόνο για να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεράστια αύξηση στις ροές μεταναστών μέσω του Έβρου, τους τελευταίους μήνες, η εικόνα αυτή παρατηρείται όλο και συχνότερα.

Οι μετανάστες συνήθως προσπαθούν να κατευθυνθούν νοτιότερα αφού πρώτα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη, αρκετοί από αυτούς όμως δεν έχουν μαζί τους χρήματα ούτε για εισιτήριο με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στην περιοχή μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

 

Σχετικά άρθρα

Βορίδης: Δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής 50% στους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαΐου 2020 0
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας…