Ομιλία πρωτοπρ. Αναστασίου Αλεξίου , στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:41
434 0
Η λέξη και η έννοια του έρωτα είναι από τις πιο παρεξηγημένες λέξεις και έννοιες της εποχής μας. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι στα χρόνια μας έγιναν «σώματα που δεν μπορούν πια ν’ αγαπήσουν», επειδή δεν σεβάστηκαν την έμφυτη αυτή δωρεά του Θεού που αποτελεί και δημιουργική ορμή για κάθε ανώτερο πνευματικό άθλο του πολιτισμού μας.
Την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει για την δημιουργική δύναμη του έρωτα στην αρχαία τραγωδία, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Αλεξίου, θεολόγος, εκπαιδευτικός και κληρικός της Μητροπόλεώς μας.
Σκοπός της ομιλίας είναι να καταλάβουμε πόσο ψηλά είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον έρωτα, ώστε να κατανοήσουμε γιατί η Εκκλησία στη συνέχεια μίλησε με τόσο εξυμνηστικά λόγια γι’ αυτόν. Και πως ξέπεσε δυστυχώς η δημιουργική του πνοή στην εποχή μας.
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου , σας προσκαλούμε στην εκδήλωση.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ – ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2018 0
Χρονικό ορόσημο καίριας σημασίας για την υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και του πατριαρχικού ελληνορθόδοξου ποιμνίου αυτής έναντι της ακρότατα…