Η λέξη και η έννοια του έρωτα είναι από τις πιο παρεξηγημένες λέξεις και έννοιες της εποχής μας. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι στα χρόνια μας έγιναν «σώματα που δεν μπορούν πια ν’ αγαπήσουν», επειδή δεν σεβάστηκαν την έμφυτη αυτή δωρεά του Θεού που αποτελεί και δημιουργική ορμή για κάθε ανώτερο πνευματικό άθλο του πολιτισμού μας.
Την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει για την δημιουργική δύναμη του έρωτα στην αρχαία τραγωδία, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Αλεξίου, θεολόγος, εκπαιδευτικός και κληρικός της Μητροπόλεώς μας.
Σκοπός της ομιλίας είναι να καταλάβουμε πόσο ψηλά είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον έρωτα, ώστε να κατανοήσουμε γιατί η Εκκλησία στη συνέχεια μίλησε με τόσο εξυμνηστικά λόγια γι’ αυτόν. Και πως ξέπεσε δυστυχώς η δημιουργική του πνοή στην εποχή μας.
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου , σας προσκαλούμε στην εκδήλωση.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Προηγούμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: “Πως μπορεί η Αλεξανδρούπολη να γίνει ο προορισμός των Χριστουγέννων”
Επόμενο άρθροΣεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος: «Αυτό που έγινε στο Μαξίμου ήταν πρόθεση να ξεκινήσει διάλογος» – «Το κλίμα στην Ιεραρχία ήταν υγιές»