Ομιλία του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου , στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ποιμαντικής Διακονίας στο χώρο της υγείας

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Οκτωβρίου 2017
521 0

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη το διάστημα 10-15 Οκτωβρίου στη Ρόδο για να παραβρεθεί ως ομιλητής στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Συνέδριο είχε ως θέμα: “Αναθερμαίνοντας την Ελπίδα: Ανακαλύπτοντας την ελπίδα στις δυσχέρειες της ζωής”.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μίλησε κατά την προτελευταία ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με θέμα “Η απογοήτευση των θεραπόντων: διαχείριση προβλημάτων και διέξοδοι” (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, καθώς και αρκετοί ιερείς, από διάφορες χώρες του κόσμου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα οι Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Γλυφάδος κ. Παύλος. Ακολούθησε η τελευταία συνεδρία, στην οποία συνοψίστηκαν τα πορίσματα – συμπεράσματα του Συνεδρίου.

 

Σχετικά άρθρα