Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας στην παρουσίαση του Δ’ Τόμου για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:14
646 0
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του Δ’ Τόμου των Πρακτικών του ταυτάριθμου Συνεδρίου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: “Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Σεβ. Μητροπολίτες και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου.
Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος και αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε την σύντομη ομιλία του (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησε ο Ελλογ. κ. Λίνος Μπενάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και τ. Διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας, και την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, γραμματεύς της Επιτροπής.

 

 

Σχετικά άρθρα

Οι θέσεις του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη για την κοπή των δέντρων και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2019 0
«Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται», έλεγαν αλληγορικά οι πρόγονοί μας. Πράγματι όταν οι ισχυροί βρίσκονται στην εξουσία όλοι τους χειροκροτούν…

«Η βιομηχανία μηνύσεων δεν εκφοβίζει τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2019 0
Καταιγισμό μηνύσεων, αγωγών, εξωδίκων και απειλών για συνεχείς μηνύσεις έχει εξαπολυθεί κατά της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, σε μια…