Στις εκδηλώσεις με τίτλο «ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» θα μιλήσει ο Σύμβουλος Απεξάρτησης κ. Δαμιανός Δουΐτσης και μέλη της «Όασις».

Ακόμη θα παρουσιαστεί το βιβλίο για τις εξαρτήσεις «Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ».

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια της «Όασις» και θα προβληθούν σχετικά βίντεο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ώρα: 19:30

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ | Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ώρα: 19:30

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ | Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων

Ώρα: 19:30

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δαμιανός Δουίτσης υπήρξε εξαρτημένος από αλκοόλ, ναρκωτικά και τζόγο για δεκαπέντε χρόνια. Μετά από αποτυχημένες  προσπάθειες στην Ελλάδα, απεξαρτήθηκε το 1991 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αγγλία, στην ηλικία των 32 ετών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα και την τεχνογνωσία κι έτσι αφιερώθηκε στη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας ναρκομανών, αλκοολικών, τζογαδόρων και υπερφάγων, εντάσσοντας και τις οικογένειες  τους στην θεραπευτική διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα.

Έπειτα από δέκα χρόνια προσφοράς, ιδρύει και χρηματοδοτεί την Μ.Κ.Ο. «Όασις». Οργανώνει πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων, δημοσίων διαλόγων και επιστημονικών συνεδρίων, ενώ  παίρνει μέρος σε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή των εθισμένων και στην κατάρριψη του στίγματος, με πλήθος παρουσιάσεων στα Μ.Μ.Ε., όπου με άλλους επώνυμους, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δημοσιοποίησε το πέρασμα του από τον εθισμό. Εισήγαγε την έννοια της «ασθένειας» του εθισμού και του όρου «εθιστική προσωπικότητα».

Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στον τομέα της απεξάρτησης (προέδρους ΟΚΑΝΑ, Υπουργείο Υγείας, θεραπευτικές κοινότητες, ψυχιάτρους). Υλοποίησε τρεις έρευνες για τον αλκοολισμό στους νέους.

Συνέδεσε την επιστημονική κοινότητα με τον θρησκευτικό χώρο με θεαματικά αποτελέσματα στην θεραπευτική διαδικασία.

Το 2006 σπούδασε Συμβουλευτική Τοξικοεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ κι από τότε ασχολείται επαγγελματικά και αποκλειστικά στον χώρο της απεξάρτησης.

Έχει γράψει το βιβλίο με τίτλο «Η αποπλάνηση του εθισμού» και άρχισε να εκδίδει το περιοδικό της «Όασις» με την ονομασία «Oasis Magazine».

Έθεσε υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δαμιανός Δουίτσης αποτελεί πρόσωπο αναφοράς τα τελευταία 23 χρόνια για τα προγράμματα των «12 Βημάτων», δίνοντας διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα  και βοηθώντας στην δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310 508598, 6944 318118

Web: www.oasis.org.gr

Email: [email protected]

Facebook: Damianos Douitsis

Προηγούμενο άρθροπ. Απόστολος Καβαλιώτης: “Λιγότερα λόγια… περισσότερες πράξεις , για τα άτομα με αναπηρία”
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Κλήση της τροχαίας στο ανακριτικό της τροχαίας – Πάρκαρε σε ράμπα αναπήρων!