Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, ενημερωτική εσπερίδα από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στα πλαίσια του έργου Market ChangerMarChπου υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εσπερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες από όλη την Θράκη οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν στις παρεμβάσεις των εταίρων του προγράμματος “Market Changer”.

https://youtu.be/wL1E-6dqn4U

Την έναρξη της εσπερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής παρουσιάζοντας τη σημασία του «MarCh» τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης όσο και για την Ομοσπονδία την ίδια, αλλά και τους συλλογικούς φορείς επιχειρηματικότητας της Θράκης συνολικά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις του έργου «MarCh» και οι δυνατότητες αξιοποίησης τους από τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις.

Στο «MarCh», πέραν της ΟΕΕΘ, συμμετέχουν επιχειρηματικοί και συμβουλευτικοί φορείς από την Ελλάδα, ενώ από την Βουλγαρία συμμετέχει η Ένωση Βιομηχάνων Kardzahli.

Κύριος στόχος του έργου είναι η ενδυνάμωση των συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας στις περιοχές του «MarCh» μέσα από τη σύσταση δομών στήριξης επιχειρηματικότητας (Business Supporting Structures) για την παροχή υποστήριξης στις μεμονωμένες επιχειρήσεις. Μια σειρά δράσεων, όπως η εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η κατάρτιση προσωπικού και επαγγελματικών σε νευραλγικά θέματα των επιχειρήσεων έρχονται να υλοποιήσουν την παρέμβαση του «MarCh» στην πράξη.

Παράλληλα η δημιουργία μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων αποσκοπούν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και στην βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Τσάνταλης: “Απογοήτευση… από την εμπειρία μου με την τοπική αυτοδιοίκηση…”
Επόμενο άρθροKοπή βασιλόπιτας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Έβρου