Νέο ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά των χρυσωρυχείων

Ύστερα από την υπ΄αριθμ. 1524/2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση της εταιρίας “Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ.” για ακύρωση της απορριπτικής απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας για την υλοποίηση του έργου της εξόρυξης χρυσού, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ενεργοποιήθηκε άμεσα και σε συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 εξέδωσε το κάτωθι νέο ομόφωνο ψήφισμα κατά της λειτουργίας των χρυσωρυχείων στη Θράκη:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε δράσεις ματαίωσης της αδειοδότησης  λειτουργίας χρυσωρυχείων.  Ειδικότερα:

  1. Επικαιροποιεί  και εμμένει στο περιεχόμενο των ψηφισμάτων των 86/2019 και 20/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας- Σαπών  και του ψηφίσματος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά του χρυσού.
  2. Διατρανώνει για μία ακόμα φορά την κάθετη άρνηση του στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη.
  3. Καλεί τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς και τους πολίτες της Θράκης να ενεργοποιηθούν ξανά, συλλογικά και ενωτικά για την αποτροπή της διαδικασίας αδειοδότησης.
  4. Να συμμετάσχει ενεργητικά και αποφασιστικά σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις εναντίον των χρυσωρυχείων”.

Το ανωτέρω ψήφισμα θα αποσταλεί:

Στην Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους Βουλευτές Ροδόπης, τον Δρ. Ιωάννη Σάββα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ και τους Δημάρχους της Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Κεφαλογιάννης: “Από τον Απρίλιο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου”
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Κούσαντας: “Νέα ψυχροπολεμική περίοδος του ΝΑΤΟ σε αντιπαράθεση με Ρωσία και Κίνα”