Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 04/01/2021, για συζήτηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναρτήθηκε στις 29/12/2020, για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου» συμμετείχαν:

– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.
– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος (δια εκπροσώπησης από το Σεβασμιώτατο κ.κ. Δαμασκηνό).
– Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ κ. Μέτιος Χρήστος.
– Οι Βουλευτές Έβρου: κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, κ. Δερμεντζόπουλος Χρήστος, κ. Κελέτσης Σταύρος και κα. Γκαρά Αναστασία
– Οι Δήμαρχοι: Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης Ιωάννης, Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλειος, Διδυμοτείχου κ. Χαζτηγιάννογλου Ρωμύλος,  Σουφλίου κ. Καλακίκος Παναγιώτης, Σαμοθράκης κ. Γαλατούμος Νικόλαος (δια εκπροσώπησης από το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασίλειο)

Μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού αναλύθηκαν όλες οι συνισταμένες της  ξαφνικής και εκτός πλαισίου συνεργασίας κυβερνητικής απόφασης, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Φυλακίου Δήμου Ορεστιάδας, στον Έβρο και συνολικά στη Θράκη.

-Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών των υφιστάμενων δομών.
– Επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ΆΜΕΣΑ, στους φορείς της περιοχής, ει δυνατόν, με τη φυσική παρουσία του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Προηγούμενο άρθροΜαρία Γκουγκουσκίδου: “Η τοπική κοινωνία ζητά την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης – Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας γνώριζε από την αρχή τις προθέσεις της Κυβέρνησης”
Επόμενο άρθροΕπιμένει στην αποφαση του , ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου