Ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Οντέρ Μουμίν υπέβαλλε και επίσημα την αίτηση ανεξαρτητοποίησης του στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 28 Μαρτίου .

Όπως είπε οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση διαπιστώνοντας ότι η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» έχει απομακρυνθεί από το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.

Σε Δήλωση του , ο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου αναφορικά με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του περιφερειακού συμβούλου κ. Οντέρ Μουμίν από την παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Οντέρ Μουμίν για τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως περιφερειακού συμβούλου της παράταξής μας «Περιφερειακή Αναγέννηση», ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη και ως μέλους των επιτροπών που συμμετείχε. Του ευχόμαστε καλή τύχη.»

Οντέρ Μουμίν: «Μεταβατικός Περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος, που εξελέγη από τους συναδέλφους συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και όχι από τον λαό»

Χαρακτήρισε τον Χρήστο Μέτιο «μεταβατικό Περιφερειάρχη» που εξελέγη «από τους συναδέλφους συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και όχι από τον λαό».

Ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους του, είπε: «Τους διαβεβαιώνω ότι μαζί θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Δεν συμβιβάζομαι και πολεμώ την αδικία που υπέστην».

Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν η ανεξαρτητοποίησή του από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» σημαίνει και ρήξη με τη ΝΔ, απάντησε: «Όχι. Σίγουρα όχι».

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της συμπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, «Περιφερειακή Αναγέννηση», έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, εκτοξεύοντας βέλη προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Δείτε το βίντεο απο το inkomotini.gr:

Όλα όσα είπε ο Οντέρ Μουμίν:

«Ως γνωστόν, παρά το νεαρό της ηλικίας μου, συμπληρώνω επτά συναπτά έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τέσσερα χρόνια στον Α΄ βαθμό, στον Δήμο Ιάσμου, εκ των οποίων τα δύο χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και τα υπόλοιπα δύο, από την τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον δε Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμπληρώνω τριάντα μήνες.  Εκ των οποίων, είκοσι έναν μήνες ως Περιφερειακός Σύμβουλος, και εννέα μήνες ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού-Οικονομικού, Εμπορίου-Παρεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής Ειδικών ζητημάτων.

Σε αυτή τη διαδρομή θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, ότι μοναδικός μου οδηγός ήταν και παραμένει η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και κυρίως των συμπολιτών μου οι οποίοι προέρχονται από τη μειονότητα. Στην κάθε ημέρα προσφοράς, με ατελείωτες ώρες δουλειάς, με τη συμβολή των συνεργατών μου, παλέψαμε για να διεκπεραιώσουμε τοπικές υποθέσεις και να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας η οποία μας ανέδειξε. Ως βαθιά δημοκράτης, πιστεύοντας στην ετυμηγορία πάντα των συμπολιτών μου όπως αυτή εκφράζεται πάντοτε στις εκλογικές διαδικασίες, δεν πρόδωσα και ούτε θα προδώσω το αποτέλεσμα όποιας κάλπης, όποιας εκλογικής διαδικασίας.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Παυλίδης, με τον οποίο μας συνέδεε κοινό όραμα για τον τόπο μας, με τίμησε δύο φορές. Την πρώτη φορά συμπεριλαμβάνοντάς με στο ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, και τη δεύτερη φορά τον Ιούνιο του 2016, ορίζοντάς με ως Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Διοικητικού-Οικονομικού, Εμπορίου-Παρεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής Ειδικών ζητημάτων.

Με την απώλεια του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη και με την εκλογή του Περιφερειάρχη από τους συναδέλφους συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και όχι άμεσα από τον λαό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο εκλεγείς από τους συμβούλους, μεταβατικός Περιφερειάρχης, στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του, με πλείστες ενέργειές του, απέδειξε ότι αποκλίνει από τις αρχές της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον εκλιπόντα, για τη Ροδόπη και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε βασικές γραμμές εντοπίζω αποκλίσεις στα κάτωθι  ζητήματα:

  • Για το Έτος Τουρισμού 2017 που είχε εξαγγελθεί, αν και κοντεύουμε τον μήνα Απρίλιο, δεν έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες.
  • Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις στο Φυσικό Αέριο, καθώς είχε προβλεφθεί να αποπερατωθεί και να αποκτήσουν φυσικό αέριο οι πρωτεύουσες των νομών το 2021.
  • Απορρίφθηκε η Κομοτηνή από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως και η Ξάνθη και η Ορεστιάδα. Ερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλες πηγές προς άρση αδικιών στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνείδησης;
  • Για τα αντισταθμιστικά έργα του TAP, ο σχεδιασμός και οι προτάσεις δεν συμβαδίζουν και είναι εντελώς διαφορετικές από τις προτάσεις του 2016.
  • Στον τομέα των Υποδομών για τα εκκρεμή έργα και για νέα έργα πνοής, εντοπίζω ότι δεν υπάρχει όραμα.
  • Αντιπεριφέρειες με θεματικές ενότητες για το εμπόριο και την καταπολέμηση του παρεμπορίου, τις εκκαθαρίσεις των επιχειρήσεων και τις βιομηχανικές περιοχές, καταργήθηκαν.

Με την εντελώς βίαιη και αναιτιολόγητη απόφασή του, προχώρησε σε αντικαταστάσεις Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών χωρίς να δώσει δικαίωμα στους επιλεγέντες τον Ιούνιο του 2016 τον κατάλληλο χρόνο για να εργαστούν και να αποδώσουν.

Δεν σεβάστηκε τις επιλογές του προκατόχου του.

Δεν σεβάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 18 Μαΐου του 2014.

Δεν σεβάστηκε την επιλογή της μειονότητας, την επιλογή των Ροδοπιτών και των Ροδοπιτισσών.

Δεν σεβάστηκε την υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε στις δύσκολες στιγμές για την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης.

Μου προτάθηκε να παραμείνω με αντάλλαγμα την αξιοποίηση μου προς το τέλος της θητείας των Περιφερειακών αρχών, το οποίο όμως με τη σημερινή μου παραίτηση αποδεικνύω ότι δεν μπορούσα να αποδεχτώ για λόγους αρχής, αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης.

Επειδή από όλες τις θέσεις που πέρασα πάντοτε είχα και την δυναμική στήριξη των συμπολιτών μου, προσπάθησα πάντα με τον ίδιο ζήλο,  με την ίδια αποφασιστικότητα και εργατικότητα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Επειδή ποτέ δεν πρόδωσα τους συμπολίτες μου οι οποίοι με τίμησαν το 2010 ως 2ο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Ιάσμου, και ως 1ο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης το 2014, δεν θα μπορούσα σε κανέναν να επιτρέψω να απαξιώσει και να υπονομεύσει τις 5.578 ψήφους των Ροδοπιτών και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλαμε την τελευταία τριετία με τους συνεργάτες μου για τον τόπο μας, για τη Ροδόπη μας.

Σημειώνω, δε, ό,τι προσωπικά κατάφερα και δημιούργησα για τους συμπολίτες μας, είχα πάντοτε την αμέριστη στήριξη του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη, ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, ορισμένων φίλων Περιφερειακών Συμβούλων, και κυρίως των πολιτικών μου φίλων και συνεργατών σε ολόκληρη τη Ροδόπη.

Γνώμονας μου ήτανε και παραμένει η λαϊκή εντολή.

Λογοδοτώ μόνο και μόνο σε αυτούς.

Είναι η στιγμή που το δίκαιο έρχεται να ανταγωνιστεί το άδικο, είναι η στιγμή που η ικανότητα, η αποτελεσματικότητα, έρχονται να ανταγωνιστούν την αδιαφορία και την απλή διαχείριση των πραγμάτων.

Την παρούσα παραίτηση μου συνοψίζω στους κάτωθι τρεις βασικούς λόγους:

  • Εντοπίζω βαθιές αποκλίσεις από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη μας, Γεώργιο Παυλίδη.
  • Δεν πιστεύω ότι ο μεταβατικός και εκλεγμένος από τους συμβούλους Περιφερειάρχης, μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρειά μας σε καλύτερες ημέρες και εκεί πραγματικά που της αξίζει.
  • Και τέλος, δεν συμβιβάζομαι και πολεμώ την αδικία που υπέστην.

Τελειώνοντας, θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες των συμπολιτών μου οι οποίοι με τίμησαν τον Μάιο του 2014, και τους διαβεβαιώνω ότι μαζί θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας όπως μέχρι σήμερα.

Επειδή ο καθένας γράφει την ιστορία του.

Επειδή η ιστορία θα κρίνει όλους μας.

Δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Παραμένω και θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης».

ΠΗΓΗ www.inkomotini.gr

Προηγούμενο άρθροΠροκαλεί ο ψευδομουφτής –Υπόνοιες για οπαδούς του Γκιουλέν στην Ξάνθη
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια από τον ΟΦΘΑ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τους ηλεκτρονικούς πίνακες