Οργή Κυμπουρόπουλου κατά Josep Borrell

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:21
84 0

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες,  παρουσία του Ύπατου Εκπρόσωπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας, κ. Josep Borrell ασχολήθηκε με τις δραστηριότητες της Τουρκίας και την στάση της Ε.Ε απέναντι της. Ειδικότερα συζητήθηκε η σταθερότητα στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλο της Τουρκίας στην διατήρηση της, η συνέχιση της παροχής στήριξης στους πρόσφυγες και στις κοινότητες υποδοχής στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στην Τουρκία ως συνέπεια της συριακής κρίσης.

Εφόσον ως Ευρώπη επιθυμούμε να συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε με την Τουρκία θα πρέπει αυτό να  γίνεται σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αρμονικής ενταξιακής διαδικασίας. Όμως αυτό το πλαίσιο δυστυχώς δεν μπορεί να υφίσταται με ευθύνη της Τουρκίας.

Θα πρέπει εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλογιστούμε:

·        γιατί η Τουρκία αθετεί όσα έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό;

·        γιατί παραβιάζει συνεχώς τον ελληνικό-ευρωπαϊκό εναέριο χώρο;

·        γιατί προγραμματίζει παράνομες γεωτρήσεις στη κυπριακή-ευρωπαϊκή ΑΟΖ;

·        γιατί δεν τηρεί το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη;

·        γιατί υπογράφει μνημόνια συνεργασίας που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο;

·        γιατί χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες-μετανάστες ως μέσο πίεσης απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

O κ. Κυμπουρόπουλος καυτηριάζει την άνευρη και ουδέτερη στάση που κράτησε κ. Josep Borrell κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα, του υπενθυμίζει πως ψηφίστηκε από Ευρωβουλευτές όλων σχεδόν των κρατών-μελών, πως είναι εκπρόσωπος όλων των κρατών-μελών και όχι συγκεκριμένων κρατών που διατηρούν ουδέτερη στάση και πως εκ της θέσεως του οφείλει να υπερασπίζει και να προάγει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και  δικαιώματα.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος καλεί τον κ. Josep Borrell, να διορθώσει τις δηλώσεις του, στην επόμενη τοποθέτηση του και στην επόμενη επαφή του με τις τουρκικές αρχές, να επιδείξει τόλμη και αποφασιστικότητα όπως αρμόζει στη θέση του και σε μια ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος καλεί τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Sassoli να προσκαλέσει τον Προέδρο Ερντογάν σε μία μελλοντική Ολομέλεια για να συζητήσει με το σώμα και την αποστολή κλιμακίου Ευρωβουλευτών στον Έβρο και τα ελληνικά νησιά, ώστε να διαπιστώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες της εχθρικής στάσης και την παραβατικότητα της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα

“Ασφαλιστικά μέτρα, εις βάρος της Google” (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου) 

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2021 0
Χάρτης “γαλάζιας πατρίδας”, Πηγή: google my maps, Δεκέμβριος 2020,            https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1tzzfjBAzXumpt4SD0tBhmclYHJYqWKR7&ll=39.40349098419061%2C25.888666823425332&z=4 Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη…

Νικ. Ταμουρίδης (Αντ/γος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ): Η χειραγώγηση των μαζών την εποχή των κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2020 0
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή…

Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στο ΓΕΛ Τυχερού – Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2015 0
Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά…