Δ. Σ. Ορεστιάδας: Κλιμακωτές αντιδράσεις στην επέκταση των δομών στο Φυλάκιο

Τις πρώτες, άμεσες μορφές αντίδρασης στις εν εξελίξει εργασίες επέκτασης των δομών του Φυλακίου, αποφάσισε εχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας.

Αύριο στις 9 το πρωί, σύσσωμο το συμβούλιο, μαζί και με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου και εκπροσώπους φορέων, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες και πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, να πραγματοποιηθεί και ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Ορμανλίδης, θα έχει σήμερα κιόλας συνάντηση με τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση της κινητοποίησης, όπως και οι πρόεδροι των κοινοτήτων των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι παρατάξεις μειοψηφίας επέκριναν σφοδρότατα την «αλαζονική και απαξιωτική», όπως τη χαρακτήρισαν, στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ πρότειναν κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας, προτάσσοντας, για μία ακόμα φορά, εκείνη της παραίτησης σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και των προέδρων των κοινοτήτων.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση διαφώνησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι μία τέτοια ενέργεια θα επέτρεπε στην κυβέρνηση, ανεμπόδιστα, να προχωρήσει στην υλοποίηση πολύ δυσμενέστερων σχεδίων από αυτά που ήδη υλοποιεί.

«Οι αγώνες δίνονται εδώ, όχι με παραίτηση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Μαυρίδη, ο οποίος επίσης τόνισε ότι έχουν πλέον εξαντληθεί όλα τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση, και δήλωσε ανοιχτός στη συζήτηση των προτάσεων για κλιμάκωση των μορφών διαμαρτυρίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για αποκλεισμό των τελωνείων Ορμενίου και Καστανεών αλλά και της Δ. Ο. Υ. Ορεστιάδας, οι οποίες και θα επαναξεταστούν ως επόμενες κλιμακούμενες ενέργειες αντίδρασης, μετά την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο Φυλάκιο και το συλλαλητήριο που θα επιδιωχθεί να οργανωθεί ταχύτατα, ώστε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΆλογο «παρκαρισμένο» σε θέση ΑμεΑ στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΑθανάσιος Τσώνης: «Μπαίνουμε πλέον σε μια ευνοϊκότερη χρονιά για τον τουρισμό»