Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ: Μεγάλη αύξηση παραγωγικότητας και μείωση δαπανών

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:18
434 0

Όταν τον Απρίλιο του 2017 το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ έμεινε με 1 μόνο γιατρό λόγω διορισμού του τότε διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο, πολλοί έσπευσαν να ονειρευτούν το κλείσιμο του τμήματος. Η Διοίκηση πήρε τότε τη θαρραλέα απόφαση να μετακινήσει 1 γιατρό ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική (στην οποία υπηρετούσαν πλην των πανεπιστημιακών και 2 γιατροί ΕΣΥ) και να του αναθέσει τη διεύθυνση του τμήματος. 1 χρόνο μετά αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος: αύξηση εξετασθέντων στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, ενδοσκοπήσεων 47%, νοσηλευθέντων 139%, χειρουργείων 25%, σηπτικών χειρουργείων 567%, ενώ μειώθηκε ο μέσος χρόνος νοσηλείας κατά 55% και η μέση δαπάνη ανά ασθενή κατά 56%. Επίσης λειτούργησε σε εβδομαδιαία βάση (μέχρι το διορισμό ουρολόγου στο Διδ/χο) εξωτερικό ιατρείο στο Γ.Ν.Διδ/χου.

Η υποδειγματική λειτουργία του τμήματος και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ουρολογικού ΕΣΥ και Πανεπιστημιακής Ουρολογικής έγινε πόλος έλξης νέων γιατρών (1 επικουρικού και 1 ειδικευόμενου). Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό: η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Συγχαρητήρια! ας αποτελέσει ακόμα ένα παράδειγμα.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους από τα συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2020 0
Επωφελούμενος από την περίοδο του γενικού απαγορευτικού και την αναστολή λειτουργίας των χώρων άθλησης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις…