Ο Αετός του Δέλτα

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:18
1001 0

Ο Στικταετός (Clanga clanga) είναι μεγάλος και σκουρόχρωμος αετός, ο οποίος είναι χειμερινός επισκέπτης στην Ελλάδα. Διαχειμάζει στους μεγάλους υγρότοπους της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με το Δέλτα Έβρου – και τους γειτονικούς λόφους, να αποτελούν το σημαντικότερο τόπο διαχείμασής του.

Η μέγιστη καταγραφή που έχει γίνει σε ελληνικό επίπεδο είναι 47 πουλιά το 2008, σε κούρνια στο Δέλτα Έβρου.

Στις πρόσφατες καταμετρήσεις του Φορέα Διαχείρισης μετρήθηκαν 43 πουλιά, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση Στικταετών που έχει καταγραφεί στον ελληνικό χώρο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο πληθυσμός του έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην κατηγορία «Κινδυνεύον».

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου στην Διακομματική Επιτροπή για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2021 0
Στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης με θέμα την παράταση των εργασιών της για ένα…

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης με το ποσό των 2.800.000€

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2021 0
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης με το ποσό των 2.800.000€ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση…