Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης στης Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε στις: at 20 Μαρτίου 2019
328 0

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!

ΘΕΜΑΤΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο Dirk Van der Maelen και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Αντιπροσώπων του Βελγίου είχε σήμερα (19/03) το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βελγίου στη βελγική πρωτεύουσα.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και οι προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο Βουλευτής επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι επιζήμια για την Ελλάδα, καθώς εκχωρεί ονομασία, μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στην γειτονική μας χώρα, ενώ μένουν απροστάτευτα εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και επωνυμίες των προϊόντων της Μακεδονίας μας.

Για το θέμα της Τουρκίας υπογράμμισε την συνεχώς αυξανομένη επιθετική ρητορική από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου, αλλά και τη φαραωνική τύπου πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των εξοπλισμών, δημιουργώντας εστίες έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο.

Παράλληλα, έγινε λόγος και για το γεγονός ότι η Τουρκία από το 1995 εξάγει προϊόντα χωρίς δασμούς στο πλαίσιο των προενταξιακών διαδικασιών, ενώ η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. όταν εξάγουν προϊόντα στην γειτονική μας χώρα επιβάλλονται δασμοί. Είναι ένα θέμα που οφείλει να σέβεται η γειτονική Χώρα & να μη ξεχνά η Ευρωπαϊκή Ένωση !

Τέλος έγινε συζήτηση και για τις προϋποθέσεις έναρξης των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής την ικανοποίησή του για την παρουσία του Βασιλέως του Βελγίου, Φιλίππου, στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Βρυξελλών, γεγονός που πιστοποιεί κι αυτό από τη μεριά του τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βέλγιο οι οποίες ενδυναμώνονται έτι περισσότερο με τέτοιες πρωτοβουλίες! Ακολούθησε διεξοδική διαλογική συζήτηση σε πολλά φλέγοντα θέματα!

Σχετικά άρθρα

Τη λήψη προστατευτικών μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης ζήτησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με επιστολή που απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2020 0
Τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης ζήτησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης…

Δείτε τα αποτελέσματα από τις εσωκομματικές εκλογές ΝΔ Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2016 0
Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ορεστιάδας Παραπαγκίδης Βασίλειος Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Διδυμότειχου Καραμπουκλής Παύλος Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Σαμοθράκης Ανέστης Γερονικολακης Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Σουφλίου Απόστολος Πατέλης…