ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΎΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Επιστολή προς τον Δ/ντη του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θ. Αθανασά.

Με επιστολή του προς τον διευθυντή γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών Θεοδόση Αθανασά, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν. Δημοσχάκης, προωθεί το αίτημα για προγραμματισμό συνάντησης εργασίας με θέμα τις προσλήψεις προσωπικού στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ).

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια δυο κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του βουλευτή (22/7/2020 & 6/04/2021) προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες διαβίβασε τις επαναλαμβανόμενες σχετικές επιστολές της ΔΕΥΑΑ.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, με την έναρξη της διαδικασίας του ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού προσλήψεων, η ΔΕΥΑΑ δύναται να υποβάλλει σχετικό αίτημα στελεχιακής ενίσχυσης της επιχείρησης, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το επισπεύδον Υπουργείο.

Στις 07/08/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ καθώς και το Προεδρείο του Σωματείου Τακτικού Προσωπικού της ΔΕΥΑΑ, όπου ετέθη και το αίτημα προγραμματισμού συνάντησης εργασίας με την ηγεσία ή/και τα στελέχη του Υπουργείου, το οποίο και διαβιβάζεται με την παρούσα…

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή

ΠΡΟΣ : Διευθυντή Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Θεοδόση Αθανασά.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Αγαπητέ Διευθυντά,

Στις 6/4/2021 είχα προωθήσει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, διαβιβάζοντας την επαναλαμβανόμενη επιστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Αλεξ/πολης (ΔΕΥΑΑ), αναφορικά με την αναγκαιότητα έγκρισης πρόσληψης τακτικού προσωπικού.

Σε απάντηση αυτής, γνωστοποιήθηκε (06/05/2021), ότι αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της επαρκούς στελέχωσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης για την ομαλή λειτουργία τους καθώς και της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εγκριθεί ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για τα έτη 2020 και 2021, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 51 Ν.4622/2019 με τις οποίες καθορίστηκε η διαδικασία του ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού προσλήψεων κάθε ειδικότητας & κατηγορίας, τακτικού κι εποχιακού προσωπικού.

Όπως αναφέρεται, με την έναρξη της εν λόγω διαδικασίας, ενόψει της νέας περιόδου η ΔΕΥΑΑ δύναται να υποβάλλει σχετικό αίτημα στελεχιακής ενίσχυσης της επιχείρησης, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το επισπεύδον Υπουργείο.

Ωστόσο, η επιστολή εξακολουθεί να προωθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την πιο πρόσφατη στις 09/08/2021.

Στις 07/08/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ καθώς και το Προεδρείο του Σωματείου Τακτικού Προσωπικού της ΔΕΥΑΑ, στην οποία επισημάνθηκαν οι αρνητικές προεκτάσεις που επιφέρει η έλλειψη του στελεχιακού δυναμικού της επιχείρησης.

Για τον λόγο αυτό, διατυπώθηκε το αίτημα το οποίο και σας διαβιβάζω με την παρούσα επιστολή, όπως προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης, με τον Υπουργό και τον τοπικό Δήμαρχο καθώς και εκπροσώπους του Σωματείου προκειμένου να τον ενημερώσουν οι ίδιοι εκτενώς επί του ζητήματος.

Προτείνεται η εν λόγω συνάντηση να προγραμματιστεί στον χρονικό διάστημα από 28/8/-03/09/2021.

Προηγούμενο άρθροΠράσινη Αριστερά: Συνεχιζόμενη η υποβάθμιση της Θράκης
Επόμενο άρθροΕπιστρέφουν οι γιορτές της “Παλιάς Πόλης” στην Ξάνθη