Ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος , στη Γερμανική Βουλή

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:35 πμ
291 0

Ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη Διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την Ευρώπη που διοργάνωσε το CDU/CSU στη Γερμανική Βουλή στο Βερολίνο στις 23 Οκτωβρίου. Σκοπός της διάσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης.

Κατά τη διάσκεψη, ήταν από τους λίγους που είχε την ευκαιρία ρωτώντας την Καγκελαριο Άνγκελα Μέρκελ να απευθυνθεί σε όλους τους Ευρωπαίους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, έθεσε το ερώτημα σχετικά με την ελληνική πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος και το κατά πόσο έτοιμη είναι η Ευρώπη για ένα νέο κύμα μεταναστών, αλλά και για την αλληλεγγύη που οφείλουν να δείξουν και οι υπόλοιπες χώρες, ώστε να μη σηκώσει η Ελλάδα το βάρος του μεταναστευτικού μόνη της.

Η καγκελάριος Μέρκελ απαντώντας στο βουλευτή, αφού χαιρέτησε τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού μόνη της και οι υπόλοιπες χώρες όπως Ουγγαρία και Πολωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οφείλουν και πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στην κατανομή των βαρών, που δυσανάλογα επωμίζονται οι χώρες πρώτης γραμμής όπως είναι κυρίως η Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Δ. Παπατολίδης: “Στους δήμους και τις Περιφέρειες χρειάζονται άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των μεγαλοεργοδοτών”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2019 0
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ανθρώπους που διατρανώνουν ότι είναι ταγμένοι…