Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης για τα ακτοπλοϊκά ζητήματα

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:51
449 0

Αναφορικά με τα ακτοπλοΐκά ζητήματα της Σαμοθράκης και με το δρομολόγιο του Λαυρίου προς ενημέρωση των Δημοτών και επισκεπτών ο Δήμος Σαμοθράκης γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Προς ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για επανασύνδεση του νησιού και με άλλα λιμάνια (Λήμνο και Λαύριο) μετά από εννέα (9) χρόνια ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές του Νομού και το Υπουργείο Ναυτιλίας πέτυχε την επανέναρξη της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο, με επιδότηση.

Ο προγραμματισμός, η συνεννόηση η οποία αποτυπώθηκε εγγράφως, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις αλλά και ενώπιον θεσμικών οργάνων ήταν η αναβίωση της γραμμής Λαυρίου αλλά με διατήρηση στο ακέραιο της επάρκειας της υφιστάμενης γραμμής με Αλεξανδρούπολη. Δε θα μπορούσε άλλωστε η επιδίωξη κάτι νέου να σημαίνει υποβάθμιση του υπάρχοντος.

Στον σχετικό διαγωνισμό έλαβε μέρος μόνο η εταιρία SAOS FERRIES η οποία ανέλαβε μαζί με την γραμμή και την υποχρέωση να δρομολογήσει συγχρόνως το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ όχι μόνο για να διατηρηθεί αλλά να αυξηθεί η καθημερινή μεταφορική δυνατότητα σε επιβάτες και οχήματα από και προς Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα από την αρχή του έτους ανακοινώθηκε και η δρομολόγηση ταχύπλοων από δύο (2) εταιρίες με χρονοδιαγράμματα δρομολόγησης μέσα στην Άνοιξη.

Η βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν και είναι καθοριστική στα πλαίσια πάντα της νομοθεσίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω το καλοκαίρι ξεκίνησε και όλοι αναμέναμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των συμφωνηθέντων από όλους.

Η υλοποίηση του πρώτου στόχου αυτόν του δρομολογίου για Λαύριο ανέδειξε την ανετοιμότητα σε όλα. Πρόβλημα με τη σύνθεση του πληρώματος του ΣΑΟΣ (αποκαταστάθηκε τελευταία στιγμή), απουσία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, απουσία ταχύπλοων και των δύο (2) εταιριών.

Η καθυστέρηση ήδη έχει κακές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις όχι μόνο με την δυσκολία κρατήσεων αλλά και με πολλές ακυρώσεις διανυκτερεύσεων.

Καλούμε τις εταιρίες να ανακοινώσουν δρομολόγια για τα ταχύπλοα και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και παράλληλα να επιταχύνουν τις διαδικασίες δρομολόγησής τους ώστε άμεσα να αποκατασταθούν όλα όσα αποφασίστηκαν – ανακοινώθηκαν και είχαν την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις του Δήμου για το παρόν και το μέλλον των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού, απαιτούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων από τις εταιρίες το συντομότερο, με αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, και το συμφέρον του νησιού.

Σχετικά άρθρα

Οδηγοί ταξί: “Στην ΝΔ να βγουν ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα να εκφράσουν την θέση τους… Αλλιώς και στην Αλεξανδρούπολη η πόρτα θα είναι κλειστή!”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαρτίου 2017 0
H κόντρα των οδηγών ΤΑΞΙ με την Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε όταν ο αναπληρωτής εκπροσώπος τύπου ΝΔ κ. Κώστας Κυρανάκης σε πρόσφατη παρουσία του σε τηλεοπτική…

Δις ισόβια σε πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου , για απιστία και υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2016 0
Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση χωρίς ελαφρυντικά, επέβαλε την Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την…

Εντυπωσιακές εικόνες από τους αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων που «κατέλαβαν» το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουνίου 2017 0
Επίδειξη αλμάτων από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για…

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη μετατροπή μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2017 0
Στο Δημοτικό Συμβούλιο (14/11/17) η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για τη μετατροπή μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική…