Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης για τα ακτοπλοϊκά ζητήματα

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:51
535 0

Αναφορικά με τα ακτοπλοΐκά ζητήματα της Σαμοθράκης και με το δρομολόγιο του Λαυρίου προς ενημέρωση των Δημοτών και επισκεπτών ο Δήμος Σαμοθράκης γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Προς ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για επανασύνδεση του νησιού και με άλλα λιμάνια (Λήμνο και Λαύριο) μετά από εννέα (9) χρόνια ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές του Νομού και το Υπουργείο Ναυτιλίας πέτυχε την επανέναρξη της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο, με επιδότηση.

Ο προγραμματισμός, η συνεννόηση η οποία αποτυπώθηκε εγγράφως, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις αλλά και ενώπιον θεσμικών οργάνων ήταν η αναβίωση της γραμμής Λαυρίου αλλά με διατήρηση στο ακέραιο της επάρκειας της υφιστάμενης γραμμής με Αλεξανδρούπολη. Δε θα μπορούσε άλλωστε η επιδίωξη κάτι νέου να σημαίνει υποβάθμιση του υπάρχοντος.

Στον σχετικό διαγωνισμό έλαβε μέρος μόνο η εταιρία SAOS FERRIES η οποία ανέλαβε μαζί με την γραμμή και την υποχρέωση να δρομολογήσει συγχρόνως το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ όχι μόνο για να διατηρηθεί αλλά να αυξηθεί η καθημερινή μεταφορική δυνατότητα σε επιβάτες και οχήματα από και προς Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα από την αρχή του έτους ανακοινώθηκε και η δρομολόγηση ταχύπλοων από δύο (2) εταιρίες με χρονοδιαγράμματα δρομολόγησης μέσα στην Άνοιξη.

Η βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν και είναι καθοριστική στα πλαίσια πάντα της νομοθεσίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω το καλοκαίρι ξεκίνησε και όλοι αναμέναμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των συμφωνηθέντων από όλους.

Η υλοποίηση του πρώτου στόχου αυτόν του δρομολογίου για Λαύριο ανέδειξε την ανετοιμότητα σε όλα. Πρόβλημα με τη σύνθεση του πληρώματος του ΣΑΟΣ (αποκαταστάθηκε τελευταία στιγμή), απουσία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, απουσία ταχύπλοων και των δύο (2) εταιριών.

Η καθυστέρηση ήδη έχει κακές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις όχι μόνο με την δυσκολία κρατήσεων αλλά και με πολλές ακυρώσεις διανυκτερεύσεων.

Καλούμε τις εταιρίες να ανακοινώσουν δρομολόγια για τα ταχύπλοα και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και παράλληλα να επιταχύνουν τις διαδικασίες δρομολόγησής τους ώστε άμεσα να αποκατασταθούν όλα όσα αποφασίστηκαν – ανακοινώθηκαν και είχαν την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις του Δήμου για το παρόν και το μέλλον των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού, απαιτούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων από τις εταιρίες το συντομότερο, με αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, και το συμφέρον του νησιού.

Σχετικά άρθρα

Λίστα χειρουργείων – Προτάσεις βελτίωσης. ΠΡΟΤΑΣΗ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Υπουργό Υγείας από το Αν. Διοικητη του ΠΓΝΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιανουαρίου 2018 0
ΘΕΜΑ: Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου Σχετ.:  α. Αριθμ. Πρωτ. Α3α/οικ. 97136/23-12-2016 Απόφαση Αν. Υπουργού Υγείας.            β.…

Κοινό μήνυμα Ιερώνυμου – Κικίλια – Τσιόρδα υπέρ του εμβολιασμού – Στη συνάντηση παρών και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουλίου 2021 0
Ο Υπ. Υγείας  Βασίλης Κικίλιας και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συναντήθηκαν   με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή…