Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο Δήμαρχος του Ζίγκμπουργκ Στέφαν Ρόουσμαν στην Ορεστιάδα

Ο Δήμαρχος του Ζίγκμπουργκ Στέφαν Ρόουσμαν στην Ορεστιάδα

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας υποδέχθηκε τον Δήμαρχο του Ζιγκμπουργκ Στεφαν Ροουσμαν και την αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη πόλη της Γερμανίας.

 Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

 Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία της περιοχής και είδε το υλικό που έχει συγκεντρώσει ο σύλλογος.

 Ακολούθως, ο κ. Παπαδόπουλος υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο του και έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας κατα την οποία ήταν προσκεκλημένα όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου , στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου .

 Κατά τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σέμεν Θεοδώρα απηύθυναν χαιρετισμούς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας των δύο πόλεων προς όφελος των πολιτών.

 Κατά την παραμονή τους αυτές τις ημέρες στην Ορεστιάδα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μουσείο Καραθεοδωρή στη Βύσσα και τη διαδραστική έκθεση του Ευγενίδειου Ιδρύματος στις Καστανιές, αποκομίζοντας σημαντικές εντυπώσεις για τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

 Επίσης εντυπωσιασμένοι έφυγαν από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής και Αγίας Σκέπης στη Βύσσα . 

Φυσικά δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και το φεστιβάλ του Αρδα όλες τις ημέρες της παραμονής τους.

Exit mobile version