Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece»

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:47
387 0

Διοργάνωση «Let’s do it Greece» Αλεξανδρούπολης

Σχεδιασμός και Εκπαιδευτικές δράσεις

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece» που θα υλοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.

Στόχος της δράσης που θα υλοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παρευρισκομένων σε διαδικασίες συλλογής απορριμμάτων για ανακύκλωση. Επιπρόσθετα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα υποστηρίζουν τους παραπάνω στόχους.

Η δράση θα έχει έναρξη 10.30 π.μ. Οι παρευρισκόμενοι θα χωριστούν σε μεγάλες ομάδες όπου η κάθε ομάδα θα αναλάβει την συλλογή απορριμμάτων από ένα υλικό η κάθε μία (πλαστικό, λευκοσίδηρος, γυαλί, χαρτί). Κάθε ομάδα θα έχει το διακριτικό της χρώμα. Σε κάθε ομάδα θα υπάρχει ένας συντονιστής. Οι ομάδες θα δραστηριοποιηθούν σε σημεία που θα έχουν ήδη επιλεγεί. Η δράση θα διαρκέσει μία ώρα.

Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές δράσεις. Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου η οποία γιορτάζεται στις 2/4 θα δημιουργηθούν τέσσερα σημεία αναγνωστικών εμψυχώσεων με κεντρικό θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αναγνώσεις θα αφορούν ενήλικες και παιδιά. Μετά από κάθε ανάγνωση θα ακολουθεί μια δημιουργική δραστηριότητα (ζωγραφιά, κατασκευή κ.α.)  σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα σημεία (κιόσκια). Κάθε κιόσκι θα πραγματεύεται και ένα διαφορετικό θέμα για το περιβάλλον (π.χ. μόλυνση θαλασσών, ανακύκλωση, καταστροφή δασών, ρύπανση πόλεων). Κάθε παρευρισκόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις δράσεις δύο σημείων – κιόσκια. Η διάρκεια της δράση σε κάθε κιόσκι θα είναι 30’ και θα επαναλαμβάνεται 2 φορές.

Τέλος για λήξη θα υιοθετήσουμε «το δέντρο της Γης» όπου σε αυτό ο καθένας θα αφήνει το δικό του μήνυμα το οποίο θα τοποθετεί στα κλαδιά του δέντρου. Όλοι μαζί θα χορέψουμε υπό τους ήχους τοπικής μπάντας.

Πρόγραμμα:

10.30 Έναρξη και χωρισμός ομάδων

11.00 – 12.00 Συλλογή απορριμμάτων

12.00 – 13.00 Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις

13.00  « Το δέντρο της Γής» και μουσική από τοπική μπάντα.

Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Ανδρεάδου Έφη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών σχεδιασμών και υλοποιήσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.

 

Την Κυριακή 2 Απριλίου συντονιζόμαστε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε περισσότερα για το Let’s do it Greece εδώ: http://letsdoitgreece.org/

 

Πληροφορίες:

Ιωάννης Ν. Ναϊτίδης- Υπεύθυνος ΜΦΙΑ : 25510-80204

Σοφία Χύτου- Υπεύθυνη Εργαστηρίου  Δημ. Απασχόλησης Γραφείου Εθελοντισμού:25510-89924

Σχετικά άρθρα

Απαράδεκτες εικόνες – Τι λέει η Διοίκηση για τα πατώματα στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ;

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2017 0
Πριν λίγο διάστημα πραγματοποιήθηκε το καλλιτεχνικό λίφτινγκ στην Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης (εδώ) Η είσοδος και οι χώροι της κλινικής…

Ομόφωνο ψήφισμα συλλόγων-σωματείων-φορέων κεντρικού & βορείου Έβρουγια την υποβάθμιση Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2017 0
Οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς, εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινωνίας και αφουγκραζόμενοι την αβεβαιότητα και την αγωνία…

Η Σοφία Κώστα υποψηφία με την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2019 0
Κώστα Σοφία Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Στελεχών Επιχειρήσεων της Σχολής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως συμβασιούχος στον ΟΤΕ,…