Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με δράσεις υψηλού συμβολισμού

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:21
111 0

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την εθνική εορτή και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 με λαμπρότητα, με μια σειρά δράσεων υψηλού συμβολισμού, προσαρμοσμένες πάντα στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Υψώνουμε τη σημαία της πατρίδας μας ψηλά!

Σε μια συμβολική κίνηση και προτρέποντας τους δημότες να υψώσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μοίρασε σε συμπολίτες μας 200 ελληνικές σημαίες.

Σημαίες και λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης κυματίζουν στους ιστούς

Τα λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κυματίζουν από σήμερα στην πλατεία του Φάρου, δίπλα στο ηρώο της Δόμνας Βισβίζη και στη νησίδα στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Φωταγώγηση του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης και της γέφυρας Φερών

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και η γέφυρα του βυζαντινού υδραγωγείου Φερών φωτίζονται με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Ζωντανεύοντας την ιστορία της Επανάστασης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στη δράση της Επιτροπής Ελλάδα 2021 : Προβολές σε κτίρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας: “Ζωντανεύοντας” την ιστορία της Επανάστασης. Η δράση αφορά την ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλλει η συγκυρία, μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαΐου.

Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα ισχύοντα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και μέσα από αυτές στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και υπερηφάνειας πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε και ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Σχετικά άρθρα

Πλήθος κόσμου και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή στην Ιάνα – Το χωριό των Καππαδόκων της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2017 0
Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκεής οι Μεγάλες Ώρες, ο Εσπερινός, η Αποκαθήλωση και στην συνεχεία η…

Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ: “9 χρόνια απραξίας, αδράνειας, αστοχίας και νωθρότητας – 9 χρόνια υποσχέσεων, φρούδων ελπίδων και λογυδρίων”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2021 0
Εννιά (9) χρόνια απραξίας, αδράνειας, αστοχίας και νωθρότητας. Εννιά (9) χρόνια υποσχέσεων, φρούδων ελπίδων και λογυδρίων. Μετά από 9 χρόνια…

Μποταίτης-Χατζηκωνσταντίνου-Χατζημιχαήλ μέσα στα 135 νέα πρόσωπα «πρώτης γραμμής» από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2018 0
Δύο χρόνια µετά τη δηµιουργία του, το Μητρώο Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας αποδίδει καρπούς: Συνολικά 135 καινούργια «γαλάζια» στελέχη αναδείχθηκαν…

Aπολύμανση επί της Εθνικής Αντιστάσεως (στο χώρο που αναπτύσσεται η συγκέντρωση παραγωγών του Δήμου Αλεξανδρούπολης)

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Προέδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ναϊτίδης: Συνεχίζουμε τους ψεκασμός των δρόμων, πλατειών, και χώρων συνάθροισης κοινού στο…