Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:12
56 0

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα, τιμούμε τους 353.000 Έλληνες Ποντίους που έδωσαν την ζωή τους κατά την Γενοκτονία, και τους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που ξεριζώθηκαν από τις αλύτρωτες και αλησμόνητες πατρίδες ακολουθώντας τον δρόμο της προσφυγιάς.

Είναι καθήκον και ύψιστο χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας για να κρατάμε σταθερές τις αξίες, την πίστη και τα ιδανικά μας για την πατρίδα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, αναρτήθηκε πανό ύψους 15 μέτρων για την ημέρα μνήμης.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, που ενέκριναν τη φιλοξενία του πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του επιμελητηρίου Έβρου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!

Σχετικά άρθρα

Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης: “Τιμώντας τη διαχρονική εξαιρετική συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2019 0
Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση προκλητικά καταργεί το χαρακτήρα και υπονομεύει τη λειτουργία του…

«ΕΝΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» – ΟΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΘΥΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2018 0
«ΕΝΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΟΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΘΥΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ…