Ο ΈΒΡΟΣ ”ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ” ΣΤΗ ΓΟΝΙΜΗ & ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ!!!

Συνάντηση εργασίας με ουσιαστικό, εθνικό & πολιτικό συμβολισμό πραγματοποίησε σήμερα (18/05) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΓΓ της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη!!

Η πλούσια ατζέντα, περιελάμβανε καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες και ανέλυσε εκτενώς στο ενημερωτικό υπόμνημα που του ενεχείρισε, οι οποίες θα συντελέσουν έτι περισσότερο αναπτυξιακά & επικοινωνιακά τον Νομό, συμβάλλοντας στην πολυεπίπεδη θωράκιση του!!

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε εκ νέου το όραμα της ίδρυσης 5ης Πανεπιστημιακής Έδρας του ΔΠΘ, στην Πόλη του Διδ/χου!!

Το οποίο θα υλοποιηθεί με την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας & στη συνέχεια αυτού της Λογοθεραπείας συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή, η οποία θα πρέπει να προαχθεί από Παράρτημα σε Τμήμα, υπαγόμενη στον γεωγραφικό, ακαδημαϊκό & διοικητικό χώρο του ΔΠΘ με ρητή πρόβλεψη ως έδρα το Διδ/χο!!

Μνεία έγινε και στο Συνοριακό Σταθμό των Κήπων το οποίο παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις, υστερεί έναντι των συνορευόντων & η εικόνα είναι δυστυχώς παρακμιακή & αποκαρδιωτική!!

Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσων σχεδιασμών & υλοποίησης ΜΟΝΟ σε κεντρικό επίπεδο με όραμα τις νέες σύγχρονες υποδομές στο Σημείο Εισόδου-Εξόδου Κήπων μέσω ΣΔΙΤ, με ικανό στελεχιακό δυναμικό και εκχώρηση αρμοδιοτήτων ήσσονος αξίας στον ιδιωτικό τομέα!!

Συνάμα, εξήρε το προσωπικό αλλά και συλλογικό όραμα της τοπικής κοινωνίας που αφορά την ανακαίνιση/αναστήλωση του Ρωμαϊκού- Βυζαντινού κάστρου Διδ/χου, ξεκινώντας πρώτα από τη Μελέτη ώστε να καταστεί ώριμο έργο!!

Καθόσον η τουριστική αξιοποίηση του θα επιφέρει σημαντική οικονομική άνθηση στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο όπως έφερε το αντίστοιχο φρούριο της πόλης & της Νομαρχίας ΚΑΡΚΑΝΣΟΝ στη Β/Α Γαλλία!

Τέλος, πρότεινε οραματικά την θεσμοθέτηση θέσης ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΡΆΚΗΣ, ως μια θεσμική & εμβληματική προσωπικότητα ακόμη & με θητεία η οποία θα διασφαλίζει και θα προωθεί τις πολιτικές που καταγράφηκαν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη κι όχι μόνον, αποτελώντας έναν επίσημο ‘πολιορκητικό & μαχητικό’ δίαυλο της Θρακικής κοινωνίας και της κεντρικής εξουσίας.

Ο ΓΓ, άκουσε προσεκτικά όλες τις επιμέρους προτάσεις με ιδιαίτερη προσοχή, επικαιροποιώντας το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση & ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός αυτής Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιοχή της ακριτικής Θράκης !!

Προηγούμενο άρθροΣτις 15 καλύτερες μπάντες στην Ελλάδα οι «Άκρον άωτον»!!!!!
Επόμενο άρθροΤεράστια επιτυχία του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης – Πρωταθλήτρια ομάδα σε Ελλάδα, Κύπρο