Ο ευσεβής λαός της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου, έστω και υπό υγειονομικούς περιορισμούς, τίμησε και εώρτασε τον προστάτη και πολιούχο του, τον «ἡρωϊκότερο τῶν ἁγίων καί τόν ἁγιώτερο τῶν ἡρώων», τον Μέγα Αθανάσιο, τον στύλο της Ορθόδοξης πίστης, τον αγωνιστή και ασυμβίβαστο Ιεράρχη, τον στοργικότερο πατέρα, που ανά τους αιώνες προστατεύει τους ακρίτες μας.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων, στον μεταβυζαντινό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου ε.έ., προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως του Διδυμοτείχου. Στον Εσπερινό ωμίλησε επίκαιρα ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης και στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους εκπροσώπους των αρχών, ευχήθηκε στον περιεστώτα λαό υγιεία, υπομονή και πρόοδο και σχολίασε την επικαιρότητα της πανδημίας δανειζόμενος τους λόγους του τιμωμένου Αγίου Αθανασίου· «θαρσεῖτε, νεφύδριον ἐστί καί θᾶττον παρελεύσεται, μήτε θάνατον σωματικόν φοβηθῶμεν… ἀλλά πάντων μᾶλλον προκρινέσθω τῆς ἀληθείας ὁ λόγος» και κάλεσε τους πιστούς να γίνει ο Λόγος του Θεού το κέντρο και το μέτρο της ζωής τους και των επιλογών τους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΕκτός η Αλεξανδρούπολη… απο το δίκτυο υδατοδρομίων Ελλάδας
Επόμενο άρθρο“Οι διμερείς, οι τριμερείς, οι πενταμερείς, οι πολυμερείς, και το κακό συναπάντημα” (γράφει ο Χρήστος Κηπουρός)