Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στην πόλη της Κομοτηνής, ημερίδα για την τοπική ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών για το “MarCh” από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στα πλαίσια του έργου Market ChangerMarChπου υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εσπερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες από την περιοχή της Κομοτηνής καθώς και από όλη την Θράκη οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος “Market Changer”.

Την έναρξη της εσπερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής παρουσιάζοντας την θέση της ΟΕΕΘ στην Πράξη «MarCh» καθώς και τις Δράσεις που αφορούν στην Ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα, τόσο αυτές που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και εκείνες που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στο «MarCh», πέραν της ΟΕΕΘ, συμμετέχουν επιχειρηματικοί και συμβουλευτικοί φορείς από την Ελλάδα, ενώ από την Βουλγαρία συμμετέχει η Ένωση Βιομηχάνων Kardzahli.

Στην εσπερίδα μίλησε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Βαφειάδης Ανέστης ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Ροδόπης και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής το τελευταίο διάστημα καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στο αποτύπωμα της πανδημίας του κορωνοϊού και την επιστροφή στην «κανονικότητα», εν μέσω ωστόσο συνεχόμενων κρίσεων που διαδέχονται την πανδημική. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως η αγορά της Ροδόπης, δεδομένου ότι δεν έχει έσοδα από τον τουρισμό, περνάει σκαμπανεβάσματα τα οποία αφήνουν αποτύπωμα στην τοπική αγορά και στην κοινωνία της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι στόχοι και οι δράσεις του έργου «MarCh» και οι δυνατότητες αξιοποίησης τους από τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις με την βοήθεια μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων που θα δημιουργηθούν και τα οποία αποσκοπούν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και στην βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Κελέτσης: “Παραμένει τελικά η παιδίατρος στο Κ.Υ. Δικαίων… Και στη Σαμοθράκη θα δωθεί λύση”
Επόμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: “Ο Ερντογάν βλέπει ότι και να υποσχεθεί… Δεν πείθει…”