Ο Μπάιντεν “στριμώχνει” τον Ερντογάν: “Απενεργοποιήστε και γραπτώς τους S400”

Δημοσιεύτηκε στις: at 23:13
35 0

Μία σημαντική εξέλιξη για την εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας λίγες μέρες πριν και τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν έφερε στο φως της δημοσιότητας η αρθρογράφος της Hurriyet, Χαντέ Φιράτ. Πρόκειται για τη δημοσιογράφο που μέσω του κινητού της μετέδωσε το διάγγελμα Ερντογάν, την ώρα που γινόταν η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

Σε άρθρο της, λοιπόν, η Χαντέ Φιράτ ανέφερε πως «η αμερικανική κυβέρνηση θέλει γραπτή δέσμευση από την Τουρκία ότι δεν έχει ενεργοποιήσει και δεν θα ενεργοποιήσει τους S-400». Ανέφερε επίσης ότι «εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση λάβει αυτή τη γραπτή δέσμευση, θα την παρουσιάσει στο Κογκρέσο, προκειμένου να τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «θα υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της δέσμευσης αυτής από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της Χαντέ Φιράτ, «η Τουρκία απέρριψε αυτή την πρόταση» σημειώνοντας ότι «αυτό θα ήταν παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» τονίζοντας ταυτόχρονα επιθυμεί πολιτική λύση για τους S400 και όχι τεχνική.

www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Με 1,2 εκ. € η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουνίου 2021 0
Με 1,2 εκ. € η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Διδυμοτείχου Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής…

Κυριακή… Ημέρα χαλάρωσης με κοινωνικές δράσεις και Εθελοντικής προσφοράς στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Οκτωβρίου 2017 0
Σε μήνυμα του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης αναφέρει;  Με κάθε Εθελοντική Προσφορά στον Άγνωστο πάσχοντα Συνάνθρωπο, νιώθεις το μεγαλείο…