Ο Νίκος Κοτζιάς στέλνει μήνυμα στο Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 26 Ιουλίου 2016
387 0

Ξεκάθαρη είναι η θέση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη ενώ φρόντισε -ιστορικά συνεπής και εθνικά υπεύθυνος- να σημειώσει ότι οι Έλληνες Πομάκοι και οι Ρομά μουσουλμάνοι δεν έχουν καμία σχέση με τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως «τουρκογενείς», τους οθωμανογενείς δηλαδή, τους «τουρκεμένους» ελληνικής καταγωγής Θρακιώτες που θέλουν να ισχυρίζονται ότι είναι «Τούρκοι» κι όχι Έλληνες.

«Το τουρκικό προξενείο συχνά δρα πέρα από τις αρμοδιότητές του. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε να του το υπενθυμίζουμε.

»Πριν από όλα, επισημαίνω ότι η μουσουλμανική κοινότητα έζησε διαχρονικά καλά στην Ελλάδα, σε πολιτισμένα πλαίσια και με τα δικαιώματά της διασφαλισμένα.

»Σημειώνω ακόμα ότι σε αυτή την κοινότητα ανήκουν τόσο Ρομά όσο και Πομάκοι.

»Δύο ομάδες μουσουλμάνων της Θράκης οι οποίες δεν έχουν σχέση με τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως τουρκογενείς.

»Επιπλέον, δεν έχει παρά να συγκρίνει κανείς την ανάπτυξη της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη με τα πάνδεινα που υπέστη ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που παραχώρησε την Κυριακή στη Real News.

www.tribune.gr

Σχετικά άρθρα

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας & Έβρου ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2017 0
Τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας & Έβρου της ΠΑΜΘ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ…