Η θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την σύμπραξη και ευλογίες των ΑΝΕΛ, τροποποίησε και πάλι τον κώδικα περί ιθαγένειας, ισοπεδώνοντας και τις τελευταίες δικλείδες ασφαλείας αναφορικά με τις προϋποθέσεις που κάποιος αλλοδαπός θα μπορεί να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια.

Προτού όλες οι μέχρι τώρα θλιβερές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης επιχειρήσουν τις κατά καιρούς αποσπασματικές νομοθετικές επεμβάσεις στον Κώδικα περί ιθαγενείας που ψηφίστηκε με τον 3370/1955, το μεγάλο ζήτημα και αγκάθι για την ασφάλεια και συνοχή της χώρας, που λέγεται λαθρομετανάστευση, αντιμετωπίστηκε επιπόλαια , ρηχά και χωρίς συνέπεια με κύριο γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των Ελλήνων.

Το κύμα αθρόας εισροής λαθρομεταναστών άρχισε να διογκώνεται από τα μέσα της δεκαετίας του 80, βρίσκοντας απροετοίμαστη την Ελλάδα, αφού οι θεσμικοί φορείς της χώρας απέδειξαν με την αδράνεια, την εγκληματική απάθεια αλλά κα τις παλινωδίες τους (ανοίγοντας ο Μητσοτάκης μέχρι και τα σύνορα την δεκαετία του 90, σε λογής – λογής εγκληματίες), ότι δεν είχαν καμιά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.

Η μετανάστευση αυξήθηκε το διάστημα 2000-2011 , ενώ το 2010 εκτιμήθηκε ότι εισήλθαν στην Ελλάδα γύρω στους 128.000 λαθρομετανάστες. Βέβαια σήμερα με την πρωτοφανή επίθεση εισροής λαθρομεταναστών κυρίως στα νησιά μας (Κω- Λέσβος κλπ) , η ανελλιπής και χωλαίνουσα κρατική μηχανή αδυνατεί να αντιμετωπίσει το κύμα αυτό των λαθραίων που γίνεται με τις ευλογίες της γείτονος χώρας αλλά κανένας δεν συγκινείται ούτε εντός Ελλάδος, ούτε εντός Ε.Ε να καταγγείλει διεθνώς την ύπουλη δράση της Τουρκίας με όποιες δραστικές κυρώσεις θα μπορούσαν να λάβουν τα Ευρωπαϊκά όργανα.

Οι αριθμοί πλέον είναι εξωφρενικοί αφού μόνο στους δυο τελευταίους μήνες του καλοκαιρού για παράδειγμα στην Κω έχουν στοιβαχτεί 7.500 άνθρωποι δηλαδή περισσότεροι από τους γηγενείς κατοίκους, απειλώντας εξόφθαλμα την τάξη και την ευνομία του νησιού, ενώ στην Λέσβο κυκλοφορούν ελεύθερα 12.500 λαθρομετανάστες. Μάλιστα υπάρχουν και δημοσιεύματα που πικρόχολα αναφέρουν πως η Λέσβος αλώθηκε από μεραρχία λαθρομεταναστών!

Η χώρα μας ψήφισε κατά καιρούς διάφορα νομοθετήματα, που αντιμετώπισαν εντελώς περιστασιακά το ζήτημα, αποδεικνύοντας πως η λύση δεν είναι η καταστολή αλλά η έγκαιρη πρόληψη με χτύπημα του κακού στην ρίζα του.

Ο Νόμος 1975/1991 αντικατέστησε τον ανεπαρκέστατο 4310/1929 καθορίζοντας τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής μεταναστών στην Ελλάδα και απέλαση όσων ήταν χωρίς νομικές διατυπώσεις.

Αντικαταστάθηκε από τον 2910/2001, παρότι ο Ν 1975/91 θεωρήθηκε αυστηρός ως προς τις προβλεπόμενες ποινές. Η επαύξηση των ποινών δεν επέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα ενώ άκουσον- άκουσον, αναγνωρίσθηκε στην εισηγητική έκθεση του ότι οι μετανάστες συμβάλλουν στην οικονομία και κοινωνία! Με τρόπο όμως που περιθωριοποιεί τους Έλληνες ………..

Παρατηρείται χαλάρωση των προϋποθέσεων για την δημιουργία συνθηκών οικογενειακής επανένωσης, αφού αρκούν πλέον τα δυο έτη του χρόνου διαμονής του μετανάστη……

Με τον νεότερο νόμο 3386/2005, που θεωρήθηκε βασικό νομοθέτημα της Ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής- γιατί μέχρι τότε δεν είχαμε καθόλου- μειώνεται η γραφειοκρατία αλλά ανοίγουν οι κερκόπορτες νομιμοποίησης παρανόμων αλλοδαπών, αφού ενοποιείται η άδεια εργασίας και διαμονής σε ένα έγγραφο.

Υπάρχει σαφής προσπάθεια νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών, πυριτιδαποθήκη στα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας αλλά και την μαγιά αργότερα για να ψηφίζονται οι νόμοι Ραγκούση- Χριστοδουλοπούλου για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας από αλλοδαπούς.

Ενσωματώνονται η κοινοτική οδηγία 2003/86 για την οικογενειακή επανένωση των μεταναστών ως και η κοινοτική οδηγία 2003/109 για το καθεστώς του επί μακρός διαμένοντος αλλοδαπού με συμπλήρωση πέντε ετών διαμονής στην Ελλάδα και γνώση της Ελληνικής γλώσσας, πολιτισμού και ιστορίας ! Αλήθεια ποιος αλλοδαπός λαθρομετανάστης έχει γνώση αυτών;

Οι προβλεπόμενες ποινές για την διευκόλυνση εισόδου στην χώρα παρανόμων αλλοδαπών αυξήθηκαν , πλην όμως αυξήθηκε και η ροή λαθρομετανάστευσης αντί να περιορισθεί. Επομένως η πολιτική της ποινικής καταστολής απέτυχε!

Ο Ν. 3386/07 πέραν της αύξησης και πάλι των προβλεπόμενων ποινών που αναβάθμισε την διευκόλυνση και μεταφορά παράνομων αλλοδαπών από πλημμέλημα σε κακούργημα, διευκόλυνε τους μετανάστες στην εξαγορά του 20% των ενσήμων που απαιτείτο να συμπληρώσουν για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Ακόμη προβλέφθηκε πως οι γονείς μεταναστών μπορούν να νομιμοποιούνται, όταν τα παιδιά τους φοιτούν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Με τους Νόμους 3907/2011 και 4251/2014 που αφορά τον Κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης γίνεται προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις Ευρωπαϊκών Οδηγιών (2008/115/ΕΚ) που όμως κατατρώγουν την συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενδιαφέρονται μόνον για τα ανθρώπινα δικαιώματα των αλλοδαπών, αγνοώντας όμως τα δικαιώματα των Ελλήνων!!!

Έτσι στο εθνοκτόνο άρθρο 37 παρ 5 ορίζεται πως αν υπάρχει αδυναμία των αρμοδίων αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα την αξιοπρεπή προσωρινή στέγαση σε εγκαταστάσεις του δημοσίου και τις άμεσες βιοτικές ανάγκες υπηκόων τρίτων χωρών, των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί (!) (sic), μπορεί να επιτραπεί μετά από σχετική άδεια (;!) να απασχολούνται ως μισθωτοί (δηλ οι παράνομοι λαθρομετανάστες που κρατούνται!) σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας!

Υπάρχει καμμιά αμφιβολία γιατί εγκαθιστούν οι αρμόδιοι, λαθρομετανάστες απανταχού της Θράκης αλλά και της Ελλάδος γενικότερα (τώρα εποικίζουν και τα νησιά μας!) και γιατί χρηματοδοτούνται- άσχετα αν τα τρώνε οι κυβερνητικοί- τεράστια έργα υποδοχής και άλλων λαθρομεταναστών στους χώρους φύλαξης (πχ χωριό Φυλάκιο στον Βόρειο Έβρο);! Δυστυχώς οι ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ) είναι προ των πυλών!!

Πέραν όμως τούτου η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα όργανα της θέλει να μας καταστήσει μια απέραντη αποθήκη λαθρομεταναστών με τεράστιους όμως κινδύνους για την αλλοίωση της σύνθεσης του Ελληνικού λαού συνδυαζόμενη και με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της φυλής μας.

Με την ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/115/ΕΚ στο εθνικό δίκαιο ο Έλληνας νομοθέτης επιχείρησε με τα πιο πάνω άμεσα αναφερόμενα νομοθετήματα να θεραπεύσει τάχα τις σοβαρές δυσλειτουργίες που αντιμετώπιζε το σύστημα ασύλου και πρώτης υποδοχής στην χώρα μας.

Επειδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΔΔΑ) , έκρινε στην υπόθεση ΜSS κατά Βελγίου και Ελλάδος (Ε-30696/2009) ότι η χώρα μας δεν πληροί τα κριτήρια της «ασφαλούς χώρας» λόγω των απαραδέκτων συνθηκών κράτησης των υπό απομάκρυνση μεταναστών, όσο και συνεπεία του προβληματικού «συστήματος ασύλου», κατά την άποψη του δικαστηρίου γιατί τάχα απορρίπτονταν καθολικά τα αιτήματα για χορήγηση διεθνούς προστασίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρέωσε την χώρα μας με τις παραπάνω οδηγίες να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες υποδοχής λαθρομεταναστών που εκτείνονται σε αναβαθμισμένους χώρους κράτησης αλλά και δυνατότητες παροχής ασύλου σε λαθρομετανάστες που δια της βίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί εκ προοιμίου «πρόσφυγες»

Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται καθόλου για το θέμα της κράτησης και του χρόνου κράτησης μέχρι να περατωθούν οι διαδικασίες υποδοχής και παροχής ασύλου. Συνακόλουθα θεωρούν πως ο χρόνος κράτησης πρέπει να είναι περιορισμένος και αν παρέλθει, οι αλλοδαποί θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι.

Έντονη κριτική ασκήθηκε από σειρά ευαίσθητων συνηγόρων (!) αναφορικά με τον χρόνο κράτησης των αλλοδαπών από την Διοίκηση στο πλαίσιο του χρονικού διαστήματος ακόμη και 18 μηνών από την ημέρα παράνομης εισόδου αλλά και της απόφασης που εκδίδεται για επιστροφή με κράτηση. Λες και η χώρα μας χρωστά να μπαίνει ανεξέλεγκτα σ’ αυτήν κάθε καρυδιάς καρύδι!

Βέβαια αν σκεφθεί κανείς σήμερα πως μετά την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στα νησιά μας, οι διατάξεις της νομοθεσίας για προσωρινή διοικητική κράτηση έχουν πάει περίπατο, πως οι παράνομοι μετανάστες αλωνίζουν στα νησιά μας, πετούν μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα, δέρνονται μεταξύ τους, αρνούνται να μπουν στους χώρους κράτησης, ενώ όσοι μεταφέρονται στον σε χρόνο ρεκόρ δημιουργηθέντα πολυτελή ξενώνα υποδοχής λαθρομεταναστών στον Ελαιώνα, δεν φυλάσσονται πλέον, μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλουν, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο ανεπαρκείς και ανεδαφικές είναι οι οδηγίες και η νομοθεσία που μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πόσο αδιέξοδη και εθνοκτόνος είναι η μεταναστευτική πολιτική που ασκούν οι μέχρι τώρα Ελληνικές κυβερνήσεις!.

Και ενώ κατ’ αυτόν τον θλιβερό τρόπο αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην χώρα μας, η μειοδοτική πολιτική των μέχρι τώρα Ελληνικών κυβερνήσεων φτάνει μέχρι του σημείου να ψηφίζουν νομοθετήματα αναφορικά με την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας από αλλοδαπούς.

Με τον Ν 3838/2010 τροποποιήθηκε επί υπουργού Ραγκούση ο κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας, ο οποίος μέχρι τότε βασιζόταν στην αρχή του δικαίου του αίματος . Με τον νόμο αυτό, ο οποίος ας σημειωθεί κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ, τα παιδιά των μεταναστών μπορούσαν να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια με την γέννηση τους στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι οι δυο γονείς διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα για 5 συνεχόμενα έτη.

Επίσης παιδιά μεταναστών τα οποία είχαν παρακολουθήσει τουλάχιστον 6 έτη Ελληνικού σχολείου και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην χώρα, δικαιούνταν την Ελληνική Ιθαγένεια. Οι αλλοδαποί οι οποίοι επιθυμούσαν την πολιτογράφηση τους ως Έλληνες ,θα έπρεπε να διαμένουν νόμιμα για επτά συνεχόμενα έτη, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, γνώση Ελληνικών, ομαλή ένταξη στην οικονομική, κοινωνική ζωή αλλά και εξοικείωση με τους θεσμούς του πολιτεύματος.

Με τον Νέο Νόμο 4332/9-7-2015 της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, της θλιβερής υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Ιθαγένεια δικαιούνται όσα παιδιά λαθρομεταναστών, είτε έχουν απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, είτε έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση ή έχουν πάει Γυμνάσιο και Λύκειο, είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, έχουν εγγραφεί στην Α’ Δημοτικού(!) συνεχίζουν να φοιτούν στο σχολείο, όταν κάνουν αίτηση για την ιθαγένεια και επί πλέον ο ένας γονιός διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα πέντε χρόνια πριν από την γέννηση του παιδιού (ή συνεχόμενα δέκα χρόνια αν το παιδί γεννήθηκε πριν κλείσει πενταετία ο γονιός στην χώρα) ενώ και οι δυο γονείς μένουν νόμιμα στην Ελλάδα την στιγμή της αίτησης για ιθαγένεια.

Η τελευταία όμως ιδιαίτερα περίπτωση του πρόσφατου Νόμου αποτελεί την κερκόπορτα για την αλλοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας. Ο νέος νόμος περί ιθαγενείας αποτελεί ανοικτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες να εγγράψουν το παιδί τους στην πρώτη δημοτικού(!), εφ’ όσον πάμπολλα παιδιά λαθρομεταναστών γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια- και ακόμη να πάρουν άδεια παραμονής για τους ίδιους και την οικογένεια τους…..

Με τον τρόπο αυτό θα ελληνοποιούνται χιλιάδες παιδιά λαθρομεταναστών και αργότερα μετά την άδεια παραμονής τους, στην συνέχεια την άδεια του επί μακρόν διαμένοντος και την ελληνοποίηση και των λαθρομεταναστών γονέων!

Με το πρόσχημα λοιπόν ελληνοποίησης της δεύτερης γενιάς όχι μεταναστών αλλά παράτυπων μεταναστών, είναι βέβαιον ότι θα αλλοιωθεί μετά βεβαιότητας ο πληθυσμός της Ελλάδος.

Όταν οι γεννήσεις των Ελλήνων συρρικνώνονται δραματικά, ιδίως από το 1980 και μετά μειώνονται διαρκώς, σύμφωνα με τον συντελεστή γονιμότητας που έφτασε από το 1,42 το 1990 στο 1,38 γέννηση για κάθε μητέρα το 2005 και τώρα με την κρίση ακόμη λιγότερο!

Μια Ελληνική Κοινωνία που βομβαρδίζεται από ανεργία, από διαζύγια, από λιγότερους γάμους αλλά και από εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, έρχονται τώρα να την αποτελειώσουν νομοθετήματα όπως αυτό περί ιθαγένειας της θλιβερής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του ανθελληνικού σε πολλά σημεία κόμματος της με το πρόσχημα πως τάχα πρέπει να γίνουμε Ευρώπη και να σεβαστούμε τα δικαιώματα των παιδιών δεύτερης γενιάς.

Δεν είμαστε όμως μια χώρα 70 εκατομμυρίων όπως η Ιταλία, -που κρατά άλλωστε σκληρότερη πολιτική από την δική μας -αλλά μια χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων, όπου τα δυο αποτελούν οι διαμένοντες νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες!

Έτσι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια αλλοπρόσαλλη και χωρίς ανάληψη ευθυνών Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) που εκδίδει οδηγίες, τις οποίες εισάγουμε ως εσωτερικό δίκαιο, νάρκες στα θεμέλια μας. Κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών αλλά δεν της καίγεται καρφί ούτε της Ε.Ε. , ούτε της Ελλάδας των Γερμανοτσολιάδων για τα ελάχιστα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων!. Αυτά της ομαλής ανάπτυξης των, της ασφάλειας των, της υγείας των και της συνέχισης ύπαρξης των, που κατοχυρώνονται στην σύμβαση της Ρώμης αλλά και στο Σύνταγμα μας!

Αντ’ αυτού η Ε.Ε. μαζί με τις εκάστοτε προοδευτικές κυβερνήσεις μας (ειδικότερα αυτή του Γιωργάκη Παπανδρέου επί ΠΑΣΟΚ) θέσπισαν την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, σύμφωνα με την οποία ο λαθρομετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά! Και φυσικά η δική μας είναι η πρώτη μετά την Τουρκία, άσχετα αν στην Τουρκία δεν γίνεται ούτε υποτυπωδώς έλεγχος, ούτε ζητείται άσυλο! Λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονταν στην Ελλάδα και κατόπιν μετέβαιναν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο, θα έπρεπε σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα από την μεριά της δεν μπορούσε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία, γιατί οι τελευταίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων- θεωρούνται απόλιδες- έτσι λοιπόν εγκλωβίζονται στην αποθήκη ψυχών που λέγεται Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει την Ελλάδα να δέχεται προς εξέταση εντελώς αβάσιμες στην συντριπτική τους πλειοψηφία αιτήσεις ασύλου, κλείνοντας ηθελημένα δυστυχώς τα μάτια στον προσδιορισμό της έννοιας του «πρόσφυγα» έτσι όπως ορίζεται στην συνθήκη της Γενεύης του 1951. Γιατί οι περισσότεροι που εισέρχονται στην χώρα μας και μόνον πρόσφυγες δεν είναι! (βλ. γι’ αυτό αναλυτικά Ηλίας Ηλιακόπουλος Η βραδυφλεγής βόμβα της λαθρομετανάστευσης και η δραστική αντιμετώπιση της, MAXIMUM FM, Ιούνιος 2014 και Ελεύθερη Θράκη Ιούνιος 2014)

Βέβαια το πρόσφατο κύμα αθρόας λαθρομετανάστευσης υποχρέωσε την Ευρώπη να ανοίξει κι αυτή τα σύνορα της- όπως άλλωστε είχε ψηφισθεί με οδηγία ήδη από το 2011 από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- και να δέχονται και διάφορες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες λαθρομετανάστες.

Οι τελευταίοι συνειδητά οδηγούνται και σ’ άλλες χώρες της Ε.Ε. γιατί γνωρίζουν για τις άθλιες συνθήκες της δικής μας χώρας, αλλά και γιατί εξυφαίνεται ολόκληρο οργανωμένο σχέδιο κατά της Χριστιανικής Ευρώπης! Όμως για μας, οι μυλόπετρες μιας μεταναστευτικής πολιτικής, με όσους νόμους έχουν ψηφισθεί βάσει οδηγιών της ΕΕ, ενάντια στην Ελληνική Κοινωνία, με ταχύτατη αύξηση των λαθρομεταναστών αφ΄ενός, αφ’ ετέρου μιας ταχυτάτης πλέον Ελληνοποίησης τους με το κατάπτυστο τελευταίο νομοθέτημα περί ιθαγένεια, θα συνθλίψουν την αποδεκατισμένη και φθίνουσα Ελληνική Κοινωνία, η οποία σε λίγα χρόνια θα είναι θλιβερή μειοψηφία.

Το έγκλημα αυτό συντελέσθηκε και εκτελείται από τις εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις μιας που δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν ποτέ και να καταγγείλουν την ύπουλη τακτική της Τουρκίας στα Διεθνή FORΑ με ταυτόχρονες αθρόες επαναπροωθήσεις.

Συντελείται όμως το έγκλημα κι από μια αδιάφορη και άθεη Ευρώπη, η οποία άρχισε να πληρώνει τις συνέπειες των πράξεων της, αφού οι κρυφοί τζιχαντιστές θερίζουν απανταχού αυτής!

Είναι καιρός πια να αντισταθούμε ενεργά, να καταργηθούν τα κατάπτυστα αυτά νομοθετήματα. Να απελαθεί και να βροντοφωνάξουμε με υπαρξιακή αγωνία «Έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»!

Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι η νέα κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΠως και γιατί άλλαξε η μελέτη της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης;