Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΑΜΘ ορίζεται ο κ. Παύλος Δαμιανίδης, χημικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Μετά τον ορισμό του ο Παύλος Δαμιανίδης δήλωσε:

“Μετά την παραίτηση της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Ζωής Κοσμίδου, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μου έκανε την πρόταση να αναλάβω τη θέση αυτή.

Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση, που αποτελεί καταξίωση της υπηρεσιακής μου πορείας.

Πολιτικά, λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στη διοίκηση, από την αρχή της τρέχουσας θητείας, της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ, και την παρουσία δύο Αντιπεριφερειαρχών από την ίδια παράταξη στη διοίκηση της Περιφέρειας, αποδέχθηκα την πρόταση”.

Ο Παύλος Δαμιανίδης σπούδασε Χημικός στο ΑΠΘ και εξειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων, στα οποία διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από τη μακρόχρονη επαγγελματική ενασχόλησή του με τους τομείς αυτούς.

Παράλληλα, τα τελευταία 23 χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά κυρίως στον χώρο της αυτοδιοίκησης, και έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει:

Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο Κομοτηνής.

Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αν, Μακεδονίας – Θράκης, Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επί διοίκησης Άρη Γιαννακίδη.

Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας.

Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ και κεντρικών τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές του 2019.

Μέχρι πρότινος ήταν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ.

Προηγούμενο άρθροΣε αχαρτογράφητα νερά η πορεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος απο Κομοτηνή: Το ΠΡΟΚΕΚΑ δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των 375 ανθρώπων