Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα & 800.000 ευρώ!!!!!

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Δεκεμβρίου 2015
435 0

Εκτός από το γνωστό ένα εκατ. ευρώ, ο υπουργός Γ. Σταθάκης “ξέχασε” να δηλώσει άλλα 800.000 ευρώ, ενώ έχει συμμετοχή από 3% έως 65% σε 38 ακίνητα.

Με παραπομπή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες «φλερτάρει»  ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης καθώς,  σύμφωνα με πληροφορίες, τα κενά στη φορολογική του δήλωση του 2011 είναι πολύ μεγάλα τόσο σε ότι αφορά τις τραπεζικές του καταθέσεις όσο και στον αριθμό των ακινήτων που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης.

Οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν «φύλο και φτερό» τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού εντόπισαν εκτός από το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Για τις καταθέσεις του ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν της μητέρας του με συνδικαιούχους εκείνον και τον αδελφό του. Τα ποσά αυτά –υποστήριξε- δηλώθηκαν το 2013, ενώ το 2014 εκείνος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ο κ. Σταθάκης αμέλησε –κατά τις ίδιες πληροφορίες- να δηλώσει περί τα 38 ακίνητα τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη γενέτειρα του στα Χανιά.

Ο ίδιος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ανέφερε κατά λέξη ότι «ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά  ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγος μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3% έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%. Μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τμ στο παλιό λιμάνι των Χανίων. 

Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.

www.thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Ευάγγελος Λαμπάκης: “Από το Σεπτέμβριο γνώριζε η ΕΠΟΦΕ το πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού 2018” — Θα έχουμε παράταση μιας μέρας με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουνίου 2018 0
Το πρωί της Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α., κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης…

Σχεδιασμός της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Οκτωβρίου 2017 0
Με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις υπό τον…

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης: “Εδώ κι ένα μήνα τα σχολεία άνοιξαν όμως η κατάσταση στην εκπαίδευση παραμένει τραγική”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Οκτωβρίου 2015 0
Εδώ κι ένα μήνα τα σχολεία άνοιξαν όμως η κατάσταση στην εκπαίδευση παραμένει τραγική. Χιλιάδες είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς…