Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα & 800.000 ευρώ!!!!!

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Δεκεμβρίου 2015
309 0

Εκτός από το γνωστό ένα εκατ. ευρώ, ο υπουργός Γ. Σταθάκης “ξέχασε” να δηλώσει άλλα 800.000 ευρώ, ενώ έχει συμμετοχή από 3% έως 65% σε 38 ακίνητα.

Με παραπομπή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες «φλερτάρει»  ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης καθώς,  σύμφωνα με πληροφορίες, τα κενά στη φορολογική του δήλωση του 2011 είναι πολύ μεγάλα τόσο σε ότι αφορά τις τραπεζικές του καταθέσεις όσο και στον αριθμό των ακινήτων που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης.

Οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν «φύλο και φτερό» τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού εντόπισαν εκτός από το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Για τις καταθέσεις του ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν της μητέρας του με συνδικαιούχους εκείνον και τον αδελφό του. Τα ποσά αυτά –υποστήριξε- δηλώθηκαν το 2013, ενώ το 2014 εκείνος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ο κ. Σταθάκης αμέλησε –κατά τις ίδιες πληροφορίες- να δηλώσει περί τα 38 ακίνητα τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη γενέτειρα του στα Χανιά.

Ο ίδιος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ανέφερε κατά λέξη ότι «ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά  ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγος μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3% έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%. Μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τμ στο παλιό λιμάνι των Χανίων. 

Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.

www.thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Διευκρινίσεις της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ για το υπόγειο πάρκινγκ

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2019 0
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ν. ΕΒΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση  στις  28-1-2019   του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης   στο  το δελτίο  τύπου που βγάλαμε στις  21-1-2019  για το υπόγειο πάρκινγκ ,  επανερχόμαστε  με…

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που στα 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτε για την Ψηφιακή Εκπαίδευση»

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2020 0
Απάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης – ΝΔ, σε προβοκάτσια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που στα 5…