Ο Σταύρος Σταυράκογλου στη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Νοεμβρίου 2016
607 0

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενδυνάμωσης των οργανώσεων του κόμματος, καθώς και η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού μέσα από ένα πάντρεμα αξιοποίησης παλιών έμπειρων στελεχών, αλλά και νέων στελεχών με φρέσκιες ιδέες και διάθεση προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκαν Αναπληρωτές Γραμματείς Αγροτικού της ΝΔ οι κ.κ. Σταύρος Σταυράκογλου, Ιωάννης Κόκουρας, Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτρης Μήλιος, Αθανάσιος Μαρκινός,Μανώλης Χαιρέτης και Ιωάννης Γλεντζάκης.

Την Γραμματεία Αγροτικών Φορέων στελεχώνουν ο Γραμματέας Δρ. Κων/νος Μπαγινέτας, ενώ το έργο της υποστηρίζει ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, σύμβουλος σε θέματα στελεχών συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του πρωτογενή τομέα.

Ο  Δρ. Κων/νος Μπαγινέτας σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στην Αγγλία σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με θέματα επενδυτικών σχεδίων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης), Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και ανάπτυξης επενδύσεων Αγροτουρισμού.

Ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι στέλεχος της Συνεταιριστικής βιομηχανίας Venus  Growers και μέλος των Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Επιμελητηρίου  Ημαθίας και του νέου Πανελλήνιου Συνεταιριστικού φορέα ΣΑΣΟΕΕ. Είναι, επίσης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του ν. Ημαθίας. Έχει διατελέσει μέλος των Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΓΕΠ κα της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο κ. Σταύρος Σταυράκογλου από την Αλεξανδρούπολη σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επαγγελματικά έχει εταιρεία συμβουλευτικής υποστήριξης που ασχολείται με σχέδια ανάπτυξης ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας (επενδυτικά σχέδια, προτάσεις στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, INTERREG). Είναι Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, ενώ έχει διατελέσει ως Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε διάφορους οργανισμούς.

Ο κ. Ιωάννης Κόκουρας από τον Τύρναβο σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά έχει συμμετάσχει σε αρκετά μεγάλα έργα κατασκευών-υποδομών. Από το 2012 είναι τεχνικός σύμβουλος και μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου από το Κιλελέρ Λάρισας έχει σπουδάσει Τεχνολόγος Γεωπόνος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει εργαστεί σε εταιρεία σποροπαραγωγής και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει διατελέσει και ως μέλος της ΠΕ της ΝΔ. Είναι κατά κύριο επάγγελμα γεωργός και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Κιλελέρ.

Ο κ. Δημήτρης Μήλιος από την Κόρινθο αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών ως Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την Διαχείριση φυσικών καταστροφών και κρίσεων. Έχει εργασθεί ως τεχνικός Διευθυντής και ως τεχνικός ασφαλείας. Εργάζεται ως Προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Πελοποννήσου, ενώ από 14/10/2013 είναι Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης του όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρκινός από την Καρδίτσα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την γεωργία στον τομέα αροτριαίων καλλιεργειών. Είναι πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας  και Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (2010-2012). Είναι Φυσικός (Bsc) με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ηλεκτρονική (Msc) και στα Πληροφοριακά Συστήματα (Msc) και Διδακτορικός ερευνητής στη Γεωργία Ακριβείας (Phd) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μανώλης Χαιρέτης, καταγόμενος από το Ηράκλειο, είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, πρώην Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και μέλος της ΝΟΣ Ηρακλείου. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με την αγροτική παραγωγή και είναι μέλος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης.

Ο κ. Ιωάννης Γλεντζάκης, με καταγωγή από Ρέθυμνο και Χανιά, είναι επί 30 χρόνια συνεταιριστικός υπάλληλος στην ΕΑΣ Ρεθύμνου και μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ Ρεθύμνου. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Εταιρείας Ανάπτυξης Ρεθύμνου (ΑΣΕΑΡ), Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ασή Γωνιάς και Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωση Ενεργειακή – Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τον ορισμό των αναπληρωτών Γραμματέων Αγροτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «η ΝΔ εστιάζει τη στρατηγική της στις παραγωγικές τάξεις, αλλά και στους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση. Με την ενδυνάμωση των δομών και των οργανώσεων του κόμματος μας με στελέχη από την παραγωγική Ελλάδα,  ξεδιπλώνουμε τη συντεταγμένη στρατηγική μας για την έξοδο από την κρίση υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη Συμφωνία Αλήθειας που θα μας οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ, στη «Συμφωνία Αλήθειας με Αγρότες-Κτηνοτρόφους», όπως την έχει ήδη διατυπώσει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς απόψεις, με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Καλή επιτυχία να έχουν στο έργο τους οι άξιοι αναπληρωτές Γραμματείς».

Σχετικά άρθρα

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη απέστειλαν οι πρόεδροι των έξι Επιμελητηρίων της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2020 0
Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη απέστειλαν σήμερα οι πρόεδροι των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σε αυτήν, προτρέπουν τον κο…