Πεδίο συζήτησης αποτελεί για τον δήμο μας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος αλλά και η απουσία σχεδιασμού μιας κεντρικής εκδήλωσης η οποία να αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, στα πρότυπα πολλών δήμων της χώρας μας. 

Αξίζει όμως να εστιάσουμε πέρα των άλλων και στην φετινή απουσία της Φάτνης από κάποιο κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, μέσω της οποίας παραδοσιακά αποτυπώνεται η ορθόδοξη εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού. Τα Χριστούγεννα εξάλλου είναι η συμβολική γιορτή της γεννήσεως της ελπίδας και της προσμονής για κάτι νέο που με τον καιρό θα επιφέρει τη λύτρωση. Παράλληλα, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν και μια νοητή αποτύπωση της οικογενειακής θαλπωρής και ασφάλειας. Η οικογένεια μετατρέπεται στη φάτνη μας, τον τόπο όπου ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, ο καθένας μας μπορεί να αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλής.

Ειδικά για φέτος που η συνεχιζόμενη πανδημία έχει φέρει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό από την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας, η τοποθέτηση της Χριστουγεννιάτικης φάτνης θα είχε ένα μεγαλύτερο συμβολισμό. Την επούλωση αυτού του κενού, με τις γεννήσεις νέων ψυχών, γεννήσεις που θα μας δώσουν δύναμη για το μέλλον. Επιπλέον η φωτεινή φάτνη ιδιαίτερα τις παγερές νύχτες του χειμώνα μοιάζει με τη φλόγα που ζεσταίνει τις ψυχές όλων των κατοίκων. Δίνει το θετικό έναυσμα για το επερχόμενο νέο έτος, με την ευχή όλων να μας φέρει περισσότερες χαρές. Το φως της φάτνης είναι τόσο ζωογόνο που φροντίζει να μη σβήνει ποτέ μέσα μας, η θέληση για ένα καλύτερο αύριο και ιδιαίτερα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Προηγούμενο άρθροΤα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Έβρου τις ημέρες της πρωτοχρονιάς
Επόμενο άρθροΑπόστολος Παλακίδης: “Ο φόβος τους κορονοϊού νίκησε τον τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο”