Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης “Γεώργιος Βιζυηνός” συμμετέχει στην απεργία της 16η Μαρτίου 2018

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:32
865 0

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μια αρκετά πετυχημένη, από πλευράς μαζικότητας, κινητοποίηση με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών. Επίσης στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βγήκαν στον δρόμο, με κύριο αίτημα, τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει στη συνάντηση που ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας γιατί η μεγαλειώδης συγκέντρωση της 2 Μαρτίου, χτυπήθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ. και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα απεργιακών δράσεων, με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα.

Γι’ αυτό και το ΔΣ του Συλλόγου μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα διαμαρτυρία και πορεία την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 13.15 μπροστά στο Δημαρχείο. Ταυτόχρονα με την 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε., και αφορά τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος, ο Σύλλογός μας κηρύττει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 πρώτες του πρωινού προγράμματος και καλεί όλους τους συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές) να συμμετέχουν στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια δίνοντας το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα

Κώστας Κατσιμίγας – «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»: «Το να παλέψουμε για το τόπο μας δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον»

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2019 0
Κώστας Κατσιμίγας: «Το να παλέψουμε για το τόπο μας δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον» Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός που ηγείται της…

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως από το πρόγραμμα ΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2016 0
Τουλάχιστον 500.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα εξοικονομεί ετησίως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη, μετά την εγκατάσταση σε…