Ο ΤΑΠ δώρισε στο 1ο ΕΚ Κομοτηνής εργαστήριο φυσικού αερίου  

Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο φυσικού αερίου  παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, Κίμων Λεχούδης μαζί με τη Διευθύντρια του 1ου  Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, Μαίρη Δαργινίδου. Θα εξυπηρετήσει τις εργαστηριακές ασκήσεις των μαθητών  του 1ου ΕΚ  και συγκεκριμένα της ειδικότητας του Τεχνικού Φυσικού Αερίου. Πρόκειται για δωρεά του ΤΑΠ (Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου) μέσω του ιδρύματος Μποδοσάκη  σε όλα τα εργαστηριακά κέντρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και είναι ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει λέβητες φυσικού αερίου σε λειτουργία και προσομοίωση εγκαταστάσεων κεντρικής και ατομικής θέρμανσης καθώς και  παραγωγή ζεστού νερού χρήσης  για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Η κ. Δαργινίδου ευχαρίστησε τον ΤΑΠ και τον Δήμο Κομοτηνής για την άψογη συνεργασία που απέδωσε άμεσα αυτό το σπουδαίο έργο στους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης της πόλης μας και δήλωσε: «Το μέλλον μετά το φυσικό αέριο είναι η καύση μίγματος  υδρογόνου, ένα φτηνό καύσιμο που στην Ελλάδα μας είναι πολύ εύκολη η παραγωγή του και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι λέβητες οι οποίοι  εγκαταστάθηκαν αφορούν και αυτό το καύσιμο. Ουσιαστικά, έχουμε στο σχολείο μας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για να αποκτήσουν οι μαθητές μας εφόδια, ώστε να μπορέσουν αποφοιτώντας να σταθούν στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Λεχούδης σχολίασε: «Η συγκεκριμένη δωρεά θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ασκήσεων και φυσικά στην απόκτηση τεχνογνωσίας από τους μαθητές της συγκεκριμένης ειδικότητας η οποία είναι άκρως απαραίτητη στην αγορά εργασίας στην πόλη μας, όπου ξεκίνησε η εγκατάσταση δικτύων φυσικού αερίου και γι’ αυτό χρειάζονται εκπαιδευμένα χέρια. Η επαγγελματική εκπαίδευση έχει μέλλον και είναι βασικό να συνδέεται με τις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας».

Προηγούμενο άρθρο«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τον φράχτη στον Έβρο: «Καταπατά όλες τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις»
Επόμενο άρθροΝ. Γκαρά: «Νομοθετούν ακαταδίωκτο για να συγκαλύψουν τις ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών»