Υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, τάχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίασή της, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε επιστολή του προς τον κ. Μαυρίδη, τις προηγούμενες ημέρες, γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να ενημερώσει τα μέλη της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ για την εν λόγω αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και δήμαρχο Ορεστιάδας, το ψήφισμα το οποίο ο ίδιος κατέθεσε «είναι προς την κατεύθυνση: καμία νέα δομή, καμία επέκταση της υφιστάμενης στον Έβρο, αλλά βελτίωση των υπαρχουσών δομών. Επίσης ενημέρωση της ΚΕΔΕ, του πρωθυπουργού και ειδικές συναντήσεις-συζητήσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό».

Αναφορικά με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι «μίλησε για δυναμικότητα 1.500 ατόμων, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί», κάτι που χαρακτήρισε «εντελώς αντιφατικό προς το περιεχόμενο της επιστολής του ή από αυτό που εμείς καταλάβαμε», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτες Θράκης για το ΚΥΤ Φυλακίου: “Καμμία αύξηση της δυναμικότητας – Καμμία δημιουργία νέας δομής”
Επόμενο άρθροΑγροτικός Συνεταιρισμός Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”: Αποτρέψαμε την εισβολή τον Μάρτιο, μας τους φέρνετε στο Φυλάκιο;