Συνάντηση εθιμοτυπίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Plessis Robinson των Παρισίων Corinne Duguer, τον Βουλευτή της Περιφέρειας Haut-de-Seine Paris και πρώην Δήμαρχο του Plessis Robinson Philippe Pemezec και την Σύμβουλο της Περιφέρειας Haut-de-Seine Paris Carine Martini-Pemezec, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν γένει, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, κι έκανε λόγο για τους ιδιαίτερους ιστορικούς δεσμούς του Έβρου με τη Γαλλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δώρισε στον καθένα το σύμβολο του Έβρου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, αναφέροντας ότι με έγκριση του Μουσείου του Λούβρου κατασκευάστηκε ένα πιστό αντίγραφο της Νίκης που θα τοποθετηθεί στο φυσικό της χώρο, στη Σαμοθράκη, με προσανατολισμό στο Λούβρο. Υπογράμμισε δε το πάγιο αίτημα για την επιστροφή του αγάλματος στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Plessis Robinson Patrick Vartabedian, η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου «La Fontaine» Ευγενία Γκιδίκα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Άγγελος Κέσoγλου.

Προηγούμενο άρθροΚατασχέθηκε πάνω από 1 κιλό ηρωίνης – Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 μέλη σπείρας τα οποία εισήγαγαν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠαράπονα που εκφράζουν οι πολίτες όσον άφορα την οργάνωση των τραπεζίων στην Γιορτή Κρασιού