Όπως αναφέρει ο Πάρης Παπαδάκης – Δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”

Η υπόθεση με το KYT Φυλακίου εμπεριέχει και ένα μάθημα.

Το μάθημα είναι ότι ξεκαθάρισε το τοπίο ως προς τους αιρετούς μας ( άρχοντες )…

Οι μάσκες πλέον πέσανε, δείξανε ποιοι ακριβώς είναι, και τι επιδιώκουν.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ουδείς θυσιάζει την καρέκλα για τον τόπο του, για το μέλλον της περιοχής του, για την αξιοπρέπεια αυτών των ιερών χωμάτων που πατάμε.

Παρεμβάσεις γελοίες, τηλεδιασκέψεις ανούσιες να τρώγονται σαν τα κοκόρια πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, κουτοπονηριές και ρητορικές αντιθέσεις χωρίς ουσία δεν πείθουν πια ούτε την Μαρίκα που έβγαλε το δημοτικό με βύσμα..

Δυστυχώς με πόνο καρδιάς και με πλήρη επίγνωση σας αναφέρω ότι ο ΕΒΡΟΣ πουλήθηκε – προδόθηκε γιατί οι αιρετοί μας δεν έχουν τα πνευμόνια και την λεβεντιά να αντισταθούν στο έγκλημα που πάει να γίνει. Προτιμούν την φίμωση με αντάλλαγμα το αξίωμα, από το να πράξουν το πραγματικό τους καθήκον που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του τόπου τους. Προβατάκια στο μαντρί. Πόσο κοστίζει η πατρίδα άραγε, έχει τιμή;; δυστυχώς για κάποιους έχει..

Για να κατανοήσουμε το πρόβλημα όμως απαραίτητο είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε, μήπως κάτι λάθος κάνουμε και εμείς;

Η Δημοκρατία μας δίνει το δικαίωμα να επιλέγουμε εμείς ποιούς θέλουμε να μας εκπροσωπούν. Ποιό το κριτήριο της επιλογής όμως; διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.. άλλος ψηφίζει γιατί του υποσχέθηκαν δουλειά, άλλος γιατί του έκανε την τιμή να τον θυμηθεί ο αιρετός στα γενέθλια του και ένιωσε κάποιος, άλλος γιατί του έσβησε την κλήση στην τροχαία και άλλος γιατί του έκανε την μετάθεση.

Το χειρότερο είναι ότι όλοι οι παραπάνω έχουν τα δίκια τους αφού έτσι πως κατάντησαν την Ελλάδα μας ο καθένας σκέφτεται τον ποπό του και όχι τον τόπο του. Φυσικά και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι άλλα έτσι μας θέλει το πολιτικό σύστημα και έτσι γίναμε. Βλέπετε έτσι γίνεται η δουλειά όλων, και αυτοί εκλέγονται και εμάς μας κάνουν την δουλειά και προχωράμε αποχαυνωμένοι.

Τα παραπάνω δεν είναι τυχαία φυσικά.. αναρωτηθήκατε ποτέ από πότε η πολιτική μπαίνει στην ζωή μας και από πότε μας βάζουν στο μαντρί έτσι ώστε να γίνεται η δουλειά και των μεν και τον δε;

Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό πρέπει να υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων όπου πάντα έχει πολιτική χροιά σε δημαρχειακό επίπεδο έτσι ώστε να επαινούμε και να κάνουμε τα χατίρια του δημάρχου με σκοπό την εξυπηρέτηση μας.. τελειώνουμε το σχολείο πάμε στο πανεπιστήμιο που εκεί γίνεται ο μεγάλος χαμός, πλακώνονται στο ξύλο ποιά παράταξη θα σου κάνει την εγγραφή.. και αν είσαι υπάκουο παιδί θα πάρεις και τις σημειώσεις που πρέπει από τον καθηγητή που ανήκει στην ίδια παράταξη… πάμε στον στρατό πλέον μεγαλώσαμε κάναμε τις γνωριμίες μας άρα βάζουμε το βίσμα για να πάμε κοντά στην μαμά.. και γιατί να μην το κάνουμε αφού γίνεται ρε αδερφέ.. ο αξιωματικός του στρατού αν είναι καλό και υπάκουο παιδί θα γίνει στρατηγός θα κριθεί άξιος από την Κυβέρνηση αν όχι θα γίνει συνταγματάρχης και μετά τον μπούλο.. τα ίδια και στην αστυνομία.. η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη δεν παρεμβαίνει κανείς λέει το Σύνταγμα, αλλά για να φτάσεις στον βαθμό του Αρεοπαγίτη σε διορίζει το Υπουργικό συμβούλιο της εκάστοτε Κυβέρνησης, άρα είναι το αφεντικό σου, δεν του χαλάς χατίρι φυσικά.. αν είσαι καλό παιδί θα γίνεις Αρεοπαγίτης αν όχι θα πεθάνεις Εφέτης.. η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και ΣΤΕ μετά την συνταξιοδότηση τους διορίζονται ως νομικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το έργο ήταν πάντα ίδιο αυτοί μας δουλεύουν και εμείς τους εκμεταλλευόμαστε για να γίνει η δουλειά μας και συνεπώς ουδείς σκέφτεται τον τόπο του και αν αξίζουν αυτοί που μας εκπροσωπούν.

Το παραμύθι μέχρι εδώ είναι τέλειο μέχρι που έρχεται ο Μηταράκης να ασελγήσει στον τόπο σου με το έτσι θέλω, και τότε προσπαθώντας να ξεφύγουμε ζητάμε βοήθεια από τους αιρετούς.. αμ δε.. προσγειωνόμαστε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα και χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο… να έρχεται στον τόπο σου να σου ζητάει να του παραδώσεις γη και ύδωρ, να σε απειλεί και κανείς από αυτούς που ψήφισες να μην έχει τα άντερα να τον πιάσει από τον γιακά και να τον πετάξει έξω.. να μπαίνει ο βουλευτής σου από την πίσω πόρτα του δημαρχείου Ορεστιάδος για να μην σε αντιμετωπίσει, ο άλλος να μην έρχεται καθόλου και ο άλλος που έρχεται να έχει διακοσμητικό ρόλο.. αχ περήφανε ΕΒΡΙΤΗ που έχεις τον σεβασμό όλης της Ελλάδος…

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να ψηφίζουμε, η Δημοκρατία είναι ευλογία η κατάχρηση της είναι κατάρα, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να φύγουμε από το κοπάδι στο οποίο μας βάλανε, να σηκώσουμε ανάστημα και να ψηφίζουμε τους ικανούς που λατρεύουν τον τόπο τους, που έχουν σκοπό να μας υπηρετήσουν επάξια όπως μας αξίζει, και να έχουν την λεβεντιά να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με την παράταξη τους όταν συγκρουστεί το τοπικό με το κομματικό συμφέρον, και όχι τους εξυπηρετικούς που μας σβήνουν την κλήση και μας παίρνουν τηλέφωνο στα γενέθλια, γιατί τότε όχι μόνο KYT θα κάνουν αλλά και πόλη ολόκληρη..

Αν το πάθημα του KYT δεν μας γίνει μάθημα αυτή την φορά τότε ας σιωπήσουμε όλοι!!

ΥΓ. η Μαρίκα που έβγαλε το δημοτικό με βύσμα δεν ξεπουλά τον τόπο της…

Προηγούμενο άρθροΕθνικός Αλεξανδρούπολης: Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: “Ο Ελληνικός Αθλητισμός – Προοπτικές, παρόν & μέλλον”
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Ιωάννης Κ. Μαζαράκης – Αινιάν