Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – International Nurse Day

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:20
626 0

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN) προσέδωσε στη μέρα για τη φετινή χρονιά το θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρώντας με γνώμονα τις αξίες για προαγωγή της συνεχούς εξέλιξης.

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, η Νοσηλευτική Υπηρεσία διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 10.00 πμ στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου μας, με θέμα: “Ασθενής κι Επαγγελματίες Υγείας, γεφυρώνοντας σχέσεις επικοινωνίας”. Η εκδήλωση, απευθύνεται σε όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, αφιερωμένη σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την αδιάκοπη και ουσιαστική προσφορά του στο χώρο της Υγείας.

Γραφείο Εκπαίδευσης Π.Γ.Ν.Ε

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Γιαννη Ζαμπούκη με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2019 0
Ενημερωτική συνάντηση  με τον Πρόεδρο κ. Στάθη Ασπιώτη  και μέλη του  Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου,  πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος…

Φωταγώγηση του Φάρου και του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2019 0
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του…