Παιδοδιαβητολογικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:37
783 0

Στο Παιδοδιαβητολογικό Κέντρο που λειτουργεί στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής παρακολουθούνται σε τακτική βάση 53 παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη από τους 3 νομούς της Θράκης.

Στο κέντρο γίνεται ολιστική φροντίδα για το παιδί με διαβήτη: τακτικές και έκτακτες εργαστηριακές εξετάσεις, ρύθμιση αγωγής, ρύθμιση διαιτολογίου σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την ηλικία του παιδιού, πρόληψη επιπλοκών, ψυχολογική στήριξη του παιδιού και της οικογένειας, εκπαίδευση γονέων στις μετρήσεις του σακχάρου χωρίς τρύπημα, στη χορήγηση ινσουλίνης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμετωπίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν με τη βοήθεια διερμηνέα και 2 προσφυγόπουλα. Επίσης εκπαιδεύτηκαν 7 σχολικοί νοσηλευτές και 3 δασκάλες.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά με διαβήτη για το σακχαρώδη διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον.

Έγιναν 4 επιστημονικές ανακοινώσεις στο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο του 2019 και σειρά μαθημάτων για τον παιδικό διαβήτη σε νοσηλευτές του Π.Γ.Ν.Α.

Και επειδή ο πόνος όταν μοιράζεται είναι μισός, η δε χαρά όταν δαμάζεις την ασθένεια γίνεται διπλή όταν τη μοιράζεσαι, ο υπεύθυνος γιατρός του παιδοδιαβητολογικού κέντρου κ. Σταύρος Θωμαίδης επιμελητής Α΄ της Παν/κής Παιδιατρικής μάζεψε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στο αμφιθέατρο για να γνωριστούν καλύτερα και να μοιραστούν αγωνίες, προβλήματα και επιτυχίες.

Θερμά συγχαρητήρια στον παιδίατρο κο Θωμαίδη και τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής κ. Χατζημιχαήλ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση να κλείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2021 0
Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση στη Βουλή ώστε να κλείνει μια σχολική μονάδα για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή, ανακοίνωσε…