ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αλεξανδρούπολη: 09:30 πμ. μπροστά στο Δημαρχείο

Ορεστιάδα: 11:30 πμ. στην κεντρική πλατεία.

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση   να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

 

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

 

  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστείθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
  • Την ενίσχυση ξανά των Ενώσεων Προσώπων. που η σύμβαση που θα υπογράφουν, θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες Ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις, που θα υπερισχύουν έναντι πανελλαδικών κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
  • Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις των Σωματείων και την απόφαση για την προκήρυξη απεργίας.
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12%, που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο  Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.

 

  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες”, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.
  • Προβλέπει τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Πρόκειται για τις περιβόητες «ελεύθερες ζώνες», οι οποίες αποτελούν κρατική παρέμβαση, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκεται η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων – επενδύσεων στη βάση ενός ειδικού καθεστώτος ασυλίας και παροχών στους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν σε αυτές τις «ζώνες». Ανάμεσα σε άλλα, το δέλεαρ που προσφέρεται στο μεγάλο κεφάλαιο είναι η απουσία κανόνων για την αδειοδότηση μιας επιχείρησης, η ιδιαίτερα χαμηλή φορολόγηση ή η πλήρης φοροαπαλλαγή των κερδών, η απαλλαγή από ΦΠΑ στις συναλλαγές και, το κυριότερο, η δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους ακόμα πιο άγρια, επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταβαραθρώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

 

Και ενώ με την δημοσίευση του νομοσχεδίου πάρθηκαν αποφάσεις από τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα της Ελλάδας και από την ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο παρεμπόδισης της ενιαίας έκφρασης των εργαζομένων, 5 μόλις μέρες πριν την απεργία, συνδικαλιστές παίρνουν γραμμή και προτείνουν διαφορετική ημέρα. Σε αυτή την αποκρουστική τακτική συντονίστηκε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Αλεξανδρούπολη), αφού στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 18/9/2019 η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έτσι κι αλλιώς κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο) με γελοίους ισχυρισμούς και ψέματα πήρε απόφαση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη! Έφτασαν στο σημείο να επικαλούνται απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που όμως η συγκεκριμένη απόφαση προτείνει απεργία στις 24 Σεπτέμβρη! Εξίσου ξεδιάντροπα, οι… «ενωτικοί» δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία στις 24/9, καθώς «πότε αυτή συντονίστηκε με τη ΓΣΕΕ;»… Όσο για τα Εργατικά Κέντρα Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, απλά υπάρχουν στα χαρτιά, για να παράγουν με νοθείες αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ και να ελέγχει απόλυτα η εργοδοσία τα σωματεία ώστε να μην αντιδρά κανείς.

 

Αφού δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρούν ξεδιάντροπα να την ακυρώσουν, να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο, να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους.

 

Δεν θα τους περάσει!

 

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό ΑΓΩΝΑ

 

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

 

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24/09

Αλεξανδρούπολη: στις 09:30 πμ μπροστά στο Δημαρχείο

Ορεστιάδα: στις 11:30 πμ στην κεντρική πλατεία

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Προηγούμενο άρθροΑΔΕΔΥ: Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΓιάννης Ναϊτίδης: “Η “Μουσική Συνάντηση” του Σεπτεμβρίου , στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου , από τον Σύλλογο Μουσικών Αλεξανδρούπολης (ΣΥ.Μ.Α.)”