Πανήγυρις Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου στην παλαιά Νίψα

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σε απόσταση 20 περίπου λεπτών βόρεια από τον σημερινό οικισμό της Νίψας υπάρχει η τοποθεσία όπου υπήρχε ο παλαιός οικισμός της Νίψας. Το μόνο κτίσμα που έχει μείνει από τον παλαιό οικισμό είναι ο Ιερός Ναός που τιμάται στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Ο Ναός αυτός τα τελευταία χρόνια συντηρήθηκε με τις φροντίδες των κατοίκων της Νίψας και φέτος θα εορτάσει ξανά στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Την παραμονή της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη μας η τελετή των θυρανοιξίων του Ναού και ακολούθως ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Το Σάββατο το πρωί από 7.30’-10.00’ θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στον εορτάζοντα Ναό της παλαιάς Νίψας, ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί στις 6.30’ Παράκληση στην Παναγία και αμέσως μετά πρόγραμμα λαϊκής παραδόσεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο«Ανοίγει» η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Αρνητικό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τις αποζημιώσεις των αγροτών!! Απαντά ΌΧΙ σε όλα και δεν ανακουφίζει τους παραγωγούς”