Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη – Συναυλία από τον Χορωδιακό Σύλλογο “ΕΥΤΕΡΠΗ”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:12
774 0
Την προσεχή Παρασκεύη 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων μεγάλων αποστόλων και πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. Το νησί της Σαμοθράκης περηφανεύεται ότι είναι το πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος που πάτησε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος (Πραξ. 16, 11) και εις ανάμνηση της επισκέψεως του μεγάλου Αποστόλου πριν από καιρό η Ιερά Μητρόπολις έκτισε το γνωστό σε όλους μας «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου» στην Παλαιόπολη της Σαμοθράκης.
Με αφορμή τον εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων την Πέμπτη το βράδυ 28 Ιουνίου από τις 9.00΄ έως 12.15’ μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στο νησί μας Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος
Είναι μία πνευματική ευκαιρία να γιορτάσουμε την εορτή, να τιμήσουμε το γεγονός της διελεύσεως του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών από το νησί μας, να υμνήσουμε τον Άγιο και να εδραιωθεί η Πανήγυρις και στους επισκέπτες-προσκυνητές του νησιού μας. Γι’ αυτό το λόγο σας περιμένουμε την Πέμπτη το βράδυ στις  9.00΄ στην Παλαιάπολη, στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, για να γιορτάσουμε μαζί με τον επίσκοπό μας, τους ιερείς μας και τους πιστούς χριστιανούς μας.
Στα πλαίσια της εορτής του Στασιδίου, ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 8.00’ το βράδυ στο Φιδέλιο Πνευματικό Κέντρο του νησιού μας ο Χορωδιακός Σύλλογος «ΕΥΤΕΡΠΗ» από την Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με γνωστά ελληνικά τραγούδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

O Ευάγγελος Γουμενίδης εξελέγξει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2017 0
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αφού…